• DOLAR 32.759
  • EURO 35.04
  • ALTIN 2442.212
  • ...
"Parti programımız bir medeniyet projesidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR milletvekili adayları Rasim Saygın, Selim Sivi ve Ahmet Bağ, Van'ın Erciş ilçesinde seçim lokalinin açılışını gerçekleştirdikten sonra ilçe esnafını ziyaret ettiler.

HÜDA PAR'ın üyelerinin yanı sıra halkın yoğun katılımıyla gerçekleştirilen açılışta halka hitap eden HÜDA PAR Van milletvekili adayı Avukat Rasim Saygın, 'Önce insan öncelik adalet' sloganıyla yola çıktıklarını anımsatarak, "İnsan yaşamına değer veren, insanı merkez alan bir siyaset anlaşımız var. Bizim açımızdan en değerli siyaset insan yaşamını önemsemek olduğu gibi, en değersiz ve kıymetsiz siyaset ise insan yaşamına değer vermeyip, insan ölümlerini kolaylaştıran siyasettir. Yapılan siyasetin değerini ortaya çıkaran tek kıstas insana değer verip vermemesidir. İnsanı devlet için değil, devleti insan için gören bir anlayışımız var. Devlet insana hizmet için vardır." dedi.

"Anayasa iki yanlış üzere kurulmuştur"

Anayasanın iki temel yanlış üzerine kurulu olduğunu belirten Saygın, "Dayatma yasalarla halk hep ötekileştirildi. Anayasa iki yanlış üzere kurulmuştur. Bunlardan biri ulus devlet ve milliyetçilik, diğeri ise dini, ahlaki ve kültürel olarak bize ait olan ne varsa tamamı anayasanın dışında tutuldu. Halkı kutuplaştıran ve ötekileştiren bu anayasanın mutlak surette değişmesi lazım. Batıdan tercüme ve ithal yasalarla halk yönetilerek topluma bedel ödettirildi. Çünkü bu yasalar toplumun fıtratına ve yapısına uymadı. Bunun izleri halen varlığını korumaktadır." diye konuştu.

"HÜDA PAR kilit parti konumundadır"

HÜDA PAR'ın siyaset anlayışının bu ülkeye kazandırdığı ve kazandıracağı birçok şeyin olduğunu vurgulayan Saygın, "Parti programımız adeta bir medeniyet projesidir. Toplumun her kesiminin kendisine yer bulacağı bir çatıdır. Türkiye siyasetine olumlu yönden çok katkımız oldu. Partimizin siyaset anlayışıyla Türkiye siyasetine yön vereceğiz inşallah.  Birleştirici bir dil ile dışlamadan, ötekileştirmeden siyaset yapıyoruz. Siyaset yapmak için muhalifine hakaret edip, küfretmen gerekmiyor. Hepimiz aynı geminin yolcusuyuz ve bu gemiyi su üstünde tutmamız lazım. Kaptanın gitmesi için gemiyi batıracak mıyız? Zaten mevcut politikanın Türkiye'yi sürüklemek istediği nokta da burasıdır." ifadelerini kullandı.

"Kürt meselesi siyasi bir meseledir ve siyasetle çözüme kavuşur"

Kürt meselesine de değinen Saygın, sözlerine şöyle devam etti:

"Kürt meselesinin çözüm yeri Ankara'dır. Siyasi yollardır. Silah ve şiddet devre dışı kalmalıdır. Çünkü silahın olduğu yerde siyaset yoktur, kan ve gözyaşı vardır. Bu mesele artık bölgesel ve ulusal bir mesele olmaktan çıkmıştır. Doğru muhatap ile meseleyi çözmekte önemli. Zaten yapılan en büyük hata, yanlış muhatap ile sorunu çözme hatasıdır." (İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir