• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
  Hem Küfürbaz Hem Yalancı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Akit, Kılıçdaroğlu’nun maskesini indiriyor ve SSK’yı, nasıl “sülale çiftliği” haline getirdiğini gözler önüne seriyor

Cumhuriyet Halk Partisi’nce Zonguldak’ta düzenlenen mitingde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için “Meydan okuyorum, eğer bir topluiğne ucu kadar yakınlarıma çıkar sağladığımı ispat edersen eyvallah... İspat edemezsen, benim adımı yolsuzlukla anarsan ana...” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yakınlarına zerre kadar çıkar sağlamadığını iddia etti.

Ancak Kılıçdaroğlu’nun bu çıkışı; SSK Genel Müdürlüğü yaptığı sırada 100’den fazla akrabasını işe yerleştirdiği gerçeğini örtemiyor.

SSK’DA AKRABA SALTANATI KURMUŞTU

SSK Genel Müdürlüğü yaptığı 4 yıllık süreçte birçok PPK’lıyı işe almasıyla bilinen Kemal Kılıçdaroğlu, ayrıca 1966’da değiştirdiği eski soyadı ‘Karabulut’, annesinin kızlık soyadı ‘Gündüz’ ve eşinin kızlık soyadı ‘Düzgün’ olan yaklaşık 70 akrabasını, SSK’da hemşire, laborant, ebe, hasta bakıcı ve şoför olarak işe almıştı. SSK Genel Müdürü olduğu dönemde eski soyadı olan ‘Karabulut’lardan 31 akrabasını kuruma aldıran Kılıçdaroğlu, annesinin kızlık soyadı olan ‘Gündüz’ soyadını taşıyan 26 akrabasını ve eşinin kızlık soyadı olan ‘Düzgün’ soyadına mensup 13 kişiyi de SSK’da çeşitli birimlerde kadroya almıştı. Kemal Kılıçdaroğlu’nun SSK’da görev yaptığı 6 yıllık süre zarfında işe aldığı Gündüz, Düzgün ve Karabulut soyadlarını taşıyan 70 civarındaki personelin halen kurumda çalıştıkları öğrenildi.

SSK’YA KARABULUTLAR ÇÖKMÜŞTÜ!

İşte Kemal Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürlüğü sırasında işe aldığı akrabalarının isimleri:

¥ Cemal Karabulut, Düzgün Karabulut, Ramazan Karabulut, Oktay Karabulut, Ali Karabulut, A. Ekber Karabulut, Yılmaz Karabulut, Vedat Karabulut, Gülten Karabulut, Fatma Karabulut, Oktay Karabulut, Fatmagül Karabulut, Duran Karabulut, Sebahat Karabulut, Hanife Karabulut, Emine Karabulut, Filiz Karabulut, Hülya Karabulut, Halil Karabulut, Abdurrahman Karabulut, Refik Karabulut, Ramazan Karabulut, Özer Karabulut, Gül Karabulut, O. Naim Karabulut, Semra Karabulut, Mahmut Karabulut, Dr. Şaban Karabulut, Suna Karabulut, Şevket Karabulut, Fatma Karabulut.

BUNLAR “GÜNDÜZ” YANDAŞLAR

¥ Kılıçdaroğlu’nun annesinin kızlık soyadı ‘Gündüz’ olan akrabalarını da SSK’ya doldurmuş. Bu soyadı taşıyan ve Kılıçdaroğlu döneminde işe alınan kişilerin listesi de şöyle: Mehmet Gündüz, Ö. Köyer Gündüz, Şükrü Gündüz, Atike Gündüz, Ayşegül Gündüz, Hatice Gündüz, Murat Gündüz, Canan Gündüz, Zeki Gündüz, İlyas Gündüz, Sultan Gündüz, Atilla Gündüz, Aziz Gündüz, M. Şefik Gündüz, Cevat Gündüz, Osman Gündüz, Sevim Gündüz, Abdulbari Gündüz, Ayşe Gündüz, Şerafettin Gündüz, Sami Gündüz, Dürda Gündüz, Gülistan Gündüz, Kemal Gündüz, Ahmet Gündüz ve Fikriye Gündüz.

BUNLAR DA “DÜZGÜN” YANDAŞLAR

¥ Ayrıca Kılıçdaroğlu’nun eşinin kızlık soyadı olan “Düzgün” soyadını taşıyan ve Kılıçdaroğlu döneminde SSK’ya alınanlar ise şu şekilde: Aliye Düzgün, Leyla Düzgün, Fadime Düzgün, Mükerrem Düzgün, Derya Düzgün, Gülseren Düzgün, M. Özgür Düzgün, Ö. Vehbi Düzgün, Ahmet Düzgün, Muzaffer Düzgün, A. Cemal Düzgün, Geyik Düzgün ve Muhittin Düzgün.

KIZINA BANKADA İŞ, 1 YAŞINDAKİ TORUNUNA

VE LİSE ÖĞRENCİSİ OĞLU VE TORUNUNA SİGORTA

Oğlu Kerem’i henüz ilköğretim öğrencisiyken sigortalı yaptıran Kemal Kılıçdaroğlu, 1997/1 döneminde 60 gün, 1997/2 döneminde ise 1 gün sigortasını ödetmişti. Okulların açık olduğu bir dönemde sigortası yatırılan Kerem Kılıçdaroğlu, 1 Mart 1997’de şirkette çalışmaya başlamış, 1 Mayıs 1997’de ise işten ayrılmış. CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ayrıca 10 aylık torunu Duru Nadir’i de bir yerde çalışmış gibi sigortalatmıştı. Anadolu’da Vakit gazetesinin şimdilerde 2 yaşlarındaki Duru Nadir’in sigortalanmasını ifşa etmesinin ardından iddiaları kabul eden CHP Lideri, kendisini “Ancak bu durum benim torunumu sevme hakkımı elimden alamaz” sözleriyle savunmuştu. CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun kızı Zeynep Kılıçdaroğlu’nun ise Türkiye’nin en önemli kamu bankalarından birisi olan Vakıfbank’ın hukuk müşavirliğinde sınavsız işe başladığı ortaya çıkmıştı.

KILIÇDAROĞLU DA “EKŞİ”Dİ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Başbakan’a yönelik küfre varan sözlerinin yankıları sürerken benzer bir hakareti daha önce de Hürriyet gazetesi başyazarı Oktay Ekşi yapmıştı.

Hürriyet’ten istifasının ardından CHP rozeti takan ve 12 Haziran seçimlerinde İstanbul 3. bölge 4. sıradan aday gösterilen Ekşi, “Anasını bile satan zihniyet” başlığı altında “Şimdi, her şeyi satan işte o zihniyetin marifetlerini görüyoruz. Bu zihniyet analarını da satar” ifadelerini kullanmıştı.

TEPKİ GELİNCE YİNE ÇARK ETTİ

Bu arada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak mitingindeki konuşması sırasında “Ananı!..” diye başlayan ama devamını getirmediği “küfür” cümlesinin kamuoyunda sert karşılık görmesiyle ilgili; yine çark etti ve “(Ayağını denk alsın) diye bir şey söyleyecektim.

Sonra onun biraz doğru olmadığını düşündüm ve söylemedim” iddiasında bulundu.

Konya’ya giden Kılıçdaroğlu, Ereğli ilçesindeki esnaf ziyaretinin ardından Karapınar ilçesine geçti.

Burada Karapınar Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifini ziyaret eden Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının Zonguldak mitingindeki konuşmasıyla ilgili sorularını cevaplandırdı.

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin, mitingdeki küfür içerikli sözleriyle ilgili birçok medya organında çeşitli yazılar yazıldığını hatırlatması üzerine, şunları söyledi:

“Bu medya organının durumunu biliyoruz. Yandaş medyayla merkez medya farklı. Biz farklı bir şey amaçlamıştık. Doğrusu o değil. Konuşma sırasında ‘Ayağını denk alsın’ diye bir şey söyleyecektim. Sonra onun biraz doğru olmadığını düşündüm ve söylemedim. İşin özeti bu, doğrusu da bu. Yoksa almışlar başka türlü yorumlar yapıyorlar. O yorumları yapanlar gazeteci değildir. En azından bir gazeteci sorar, ‘Sen bunu nasıl söyledin, niye söyledin’ diye. Sormadan kendi kafasına göre, iktidarın hoşuna gidecek şekilde haber ve yorum yapıyor. Bunlar doğru değil.”

Oysa, Kılıçdaroğlu’nun, o mitingte; “Ananı!..” dediği fakat devamını getirmediği açıkça görüldü, duyuldu.

SUAT KILIÇ: CHP ZİHNİYETİ ÇALIŞMAZ, SADECE KÜFREDER

Öte yandan, seçim çalışmaları için Samsun’da bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, “CHP zihniyeti çalışmaz, hakaret eder, küfreder, ağzını bozar ama iş yapmaz. Yakışır mı Anamuhalefet Partisi’ne ağzını bozmak? Ağzını açıyor, etrafına küfürler saçıyor. Yazıklar olsun. Bu tavrı kınıyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun Samsun mitingindeki ezanla ilgili sözlerine de değinen Kılıç, şunları söyledi:

“Hani Kılıçdaroğlu Samsun mitinginde diyor ya “Bu ülkede ezan rahat bir şekilde okunuyorsa CHP olduğu için okunuyor.’ Hayır, ben de ona Vezirköprü’den sesleniyorum. Vezirler diyarı Vezirköprü’de 700-800 senedir, ecdat yadigarı camilerimiz var olduğu günden beri bu coğrafyada ezanı Muhammedi susmamıştır, susmayacaktır da. Öyle ‘biz olmazsak ezan özgür olmaz’ numarasını bu millete çekmeyeceksin. Millet, ezanın nasıl okunduğunu, hangi dönemde niye okunmadığını, çok iyi biliyor.”

HÜSEYİN ÇELİK: BİZ ANNELERE DİL UZATMAYIZ

Merkez ilçe Şahinbey belediyesince düzenlenen Yaşar Torun Gençlik Merkezi’nin temel atma törenine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik de, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Zonguldak mitinginde söylediği sözlerle ilgili olarak, “Sayın Kılıçdaroğlu, senin annen merhume Yemuş Kılıçdaroğlu bizim annemizdir, biz ona dil uzatmayız. Biz anneliğin ne olduğunu bilen insanlarız. Biz ona dil uzatmayız” dedi.  “Televizyonda izlerken adeta iliklerime kadar dondum. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, kürsüden Sayın Başbakan’a sesleniyor ve Sayın Başbakan’ın muhterem annesine dil uzatıyor, annesine küfrediyor” diyen Çelik, şöyle konuştu:

“Bir yere geliyor ve kendisini tutuyor. Yaptığı gafın farkına varıyor. Mitingden sonra gazeteciler diyor ki, ‘Ne diyecektiniz?’ Diyor ki, ‘Ben daha ağır bir ifade kullanacaktım ama durdum.’ Ben buradan bütün Türkiye’ye sesleniyorum; Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na da sesleniyorum. Sayın Kılıçdaroğlu, senin annen merhume Yemuş Kılıçdaroğlu bizim annemizdir, biz ona dil uzatmayız. Biz anneliğin ne olduğunu bilen insanlarız. Biz kadınımızın ne olduğunu bilen insanlarız. Biz kadına saygı duyarız. Biz annelere saygı duyarız, hele hele yaşını başını almış bir annemizin elini günde üç kez öperiz. Bu anne Kemal Kılıçdaroğlu’nun annesi de olsa ona saygıda asla kusur etmeyiz.”

Çelik, “Ben eminim ki, merhume Yemuş Kılıçdaroğlu böyle bir evladı olduğu için mezarında muazzep olmuştur. Böyle bir evladın sahibi olduğu için ızdırap çekmiştir” dedi.

Kılıçdaroğlu’nu kınadığını ifade eden Çelik, “Tek kelimeyle Sayın Kılıçdaroğlu’nu tavrından, kullandığı bu ifadelerden, ağzıma almaya terbiyemin müsaade etmediği bu ifadelerinden, bu küfürlerinden dolayı millete şikayet ediyorum ve bu tavrını kınıyorum. Umarım bu ilk ve son olur” diye konuştu.

Yeniakit

Bu haberler de ilginizi çekebilir