• DOLAR 32.524
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2422.908
  • ...
Davutoğlu`ndan `Yardım Filo`su` Çıkışı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gelibolu`daki Anzak Günü törenleri sırasında Avustralya basınına konuşan Ahmet Davutoğlu, Gazze ablukasının yasadışı olduğunu hatırlatarak "İsrail`i aynı hatayı tekrarlamaması konusunda uyarıyoruz. " dedi.

Ahmet Davutoğlu, Sydney Morning Herald gazetesine yaptığı açıklamada, Mavi Marmara katliamının yıldönümünde yeniden Gazze`ye yardım gemileri göndermeyi planlayan sivil toplum kuruluşlarının durdurmalarının söz konusu olmadığını ifade etti. Bakan Davutoğlu, "Onlara tavsiyelerde bulunabiliriz. Ama durdurmayız. " dedi. Davutoğlu, geçtiğimiz yıl 9 Türk vatandaşının şehadetiyle sonuçlanan Mavi Marmara katliamından önce organizatörleri vazgeçmeleri konusunda uyardıklarını ifade ederek, "Ama demokratik bir toplumda onları durdurmamız mümkün değil. " şeklinde konuştu.

"Akdeniz, hiçbir ülkeye ait değildir. " diyen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mavi Marmara`daki Türk vatandaşlarının uluslararası sularda şehid edildiğini de hatırlattı.

TALİBAN HABERİ DOĞRULANDI


Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Afganistan`da iç barışın sağlanması için Taliban dahil bazı gruplar için Türkiye`de irtibat ofisi açılmasının planlandığına yönelik haberleri de doğruladı. Davutoğlu, Afganistan`dan gelen bu talebe prensipte `evet` dediklerini kaydetti.

Davutoğlu, Libya`daki gelişmelerle ilgili bir soru üzerine ise; "Kısa vadede her iki tarafın da zafer kazanacağını düşünmüyorum fakat Muammer Kaddafi, savaşın en önemli unsuru kaybetti. Önemli olan araziyi zapt etmek değil, insanların gönüllerini kazanmak. " ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir