• DOLAR 32.278
  • EURO 35.073
  • ALTIN 2466.329
  • ...
HDP`li Yıldırım`dan partisine Kürtçe tepkisi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

24 Haziran seçimleri için de söylenen şeyler de keşke boş vaatler olmasa fakat maalesef geçmişte edindiğimiz tecrübeler gösteriyor ki korkarım bu vaatler yine havada kalacak. Seçimlerden sonra bu vaatler hiç verilmemiş gibi hareket edecekler. Ama inşallah biz yanılırız diyorum.”

HDP`YE ANADİL ELEŞTİRİSİ

Halen HDP milletvekili olan ancak 24 Haziran`da yapılacak seçimlerde yeniden aday gösterilmeyen Yıldırım, anadil konusunda partisi HDP`yi de eleştirdi.

HDP`de anadilde eğitim konusunun günlük siyasetin gerisinde kaldığını söyleyen Yıldırım, “3 yıldır HDP de vekilim. Parti içinde çok rica ettim, çok ısrar ettim, ‘Bu kadar komisyonumuz var HDP çatısı altında, bir de Kürdoloji komisyonu olsun ve bu komisyonda anadil eğitimi üzerine çalışalım` dedim. Fakat maalesef bu üç yıldır bu ricalarım bu ısrarlarım boşa çıktı” dedi.

“Bir türlü onlara bir Kürdoloji komisyonu kurduramadım” diyen Yıldırım, “Bu da gösteriyor ki HDP`nin de içinde olduğu parlamentodaki siyasi partilerin çok da Kürtçe diliyle, anadilde eğitimle alakası yok” şeklinde konuştu.

Kaynak: K24

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir