• DOLAR 32.266
  • EURO 35.066
  • ALTIN 2447.156
  • ...
Antalya`da Coşkulu Kutlu Doğum Programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANTALYA - Peygamber Sevdalıları Platformu`na üye derneklerden Antalya Umut Der tarafından Kepez Belediyesi`nin resmi miting alanında düzenlenen programla peygamber efendimizin kutlu doğumu coşkuyla kutlandı.

Sıcak havaya rağmen yoğun katılımla gerçekleşen program Kur-an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Umut-Der Başkanı Rafat Karadaş`ın kısa selamlama konuşması yaptığı program, Araştırmacı yazar Murat Filiz`ın konuşmasıyla devam etti.

"Bu Hizmetlerin Adı Peygamber Sevdası Seferberliğidir"
Kutlu etkinliğe gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı halka teşekkür ederek konuşmasına başlayan Murat Filiz, ``Efendimizin, `beni görmeden bana iman eden kardeşlerimi özlüyorum` dediği çağlar öncesinden özlemini dile getirdiği kardeşleri sizlersiniz. Sizi, sizin onu özlediğiniz gibi özlüyor. Sizler cağın ashabısınız zamanın sahabesisiniz. Sizler efendimizin dostlarısınız, ne mutlu size, ne mutlu Peygamber aşıklarına. Bu kutlu etkinlikler dalga dalga yayılan bir sevdaya aşk ve uyanışa vesile oluyor. Büyük bir aşk, heyecan ve coşkuyla yapılan bu hizmetlerin adı ``Peygamber Sevdası Seferberliğidir` gönülleri onun aşkıyla pişirme, gönüllerde onun sevgisini yeşertme seferberliğidir. Nisan ayı kutlu doğum ayıdır. Bu ay kalpler, peygamber sevgisiyle yeniden inşa ediliyor, gönüllerdeki sevgi ve aşk tazeleniyor. Bu günler Efendimizi (sav) anma ve anlama günleridir bu günler ona olan özlem muhabbet ve hürmetlerimizi arzuhal etme günleridir" dedi.

"O`na Olan Sevgimizi Anmadan Anlamaya Dönüştürmeliyiz"
Bu milletin imanında ve mayasında peygamber sevgisi olduğunu bunun kıyamete kadar da devam edeceğini vurgulayan Filiz, "Sevgide sorun yok, sorunumuz Efendimize olan ilişkilerimizledir sevgiyi anlamaya, onun gibi yaşamaya dönüştürmeliyiz, sevgiyi bilince dönüştürmeliyiz. Anmadan, anlamaya gitmemiz lazım. Anlamak için tanımaya, tanımak için de onu okumaya ihtiyaç vardır. Siyer`i Nebi`yi efendimizin hayatını okumalı, okutmalı ve onu anlamaya çalışmalıyız" diyerek Siyer` okumanın önemini vurguladı.

Murat Filiz`in konuşmasının ardından sahne alan İnzar İlahi Grubu, seslendirdiği ilahilerle dinleyicileri coştururdu. Minik kızların, okudukları şiirlerle devam eden programda bazı katılımcıların ağladıkları görüldü.

Programda bir konuşma yapan İlahiyatçı Mahmut Yayla, peygamberimizin hayatından örneklerle günümüz Müslümanlarının sorumluluklarına işaret etti.

Coşkulu bir şekilden geçen program, Osman Hoca`nın yapmış olduğu dua ile son buldu. (Şahabettin Şimşek - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir