Evini Cennet yapan kadın
Evini Cennet yapan kadın; tesettürü dekor olarak değil, Allah`ın emri olarak görür. Tesettürle oynamaz; onun fıkhına dikkat eder.
Evini Cennet yapan kadın; tesettürü dekor olarak değil, Allah`ın emri olarak görür. Tesettürle oynamaz; onun fıkhına dikkat eder.
Ebu Hureyre radıyallahu anh`ın rivayet ettiğine göre Nebî aleyhisselâm şöyle buyurdular:
“Cehennemliklerden kendilerini dünyada henüz görmediğim iki grup vardır: Biri: Sığır kuyrukları gibi kırbaçlarla insanları döven bir topluluk. Diğeri de: Giyinmiş oldukları halde çıplak gibi olan ve öteki kadınları da kendileri gibi giyinmeye özendiren, başları deve hörgücüne benzeyen kadınlardır. İşte bu kadınlar cennete giremedikleri gibi, şu kadar mesafeden kokusunu bile alamazlar.”
(Müslim)
Tesettür bir ibadettir; nasıl ve ne kadar olacağı diğer ibadetler gibi Allah ve Resûlü belirler. Zevklere, zamana ve coğrafyaya göre üzerinde oynanmaz. Şu beş ölçü, tesettürün temel kurallarıdır:
*Yüz ve el dışında açık bir yel kalmayacak.
*Bol olacak; vücudun ayrıntılarını ortaya çıkarmayacak.
*Şeffaf olmayacak.
*Erkeklere mahsus bir giysi olmayacak.
*Tesettürün kendisi bir ziynet malzemesi olacak şekilde çekici olmayacak. Çünkü Kur`an tesettürü emrederken kadının ziynet ve cazibesinin örtülmesini istemiştir. Ziynet ziynetle örtülünce, karşı cinsin ilgisini çekmesi bakımından kimi zaman daha çekici bir görüntü ortaya çıkabilir. O zaman giyinmiş çıplaklar türer.
Tesettürün belirli bir rengi ve şekli yoktur. Ölçüleri vardır. Mü`min saliha kadın şunu unutmaz: Tesettür, Allah`ın emri olduğuna göre, şeytan için de bir aldatma ve tuzak konusudur. Mü`min, Allah Teâlâ`nın emirleri ile şeytanın tuzakları arasında durduğunda cihad mevkiinde durmuş olur. Tesettür bir cihad türüdür. Uğruna feda edilemeyecek bir değer olmalıdır.
Kaynak: Kıblegâh Evler