• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Hafızlık sınavları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülük tarafından ortaklaşa sürdürülen hafızlık sınıfları için 4'üncü sınıf öğrencileri arasında sınav yapıldı. 15 Temmuz İmam Hatip Ortaokulunda yapılan sınava öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Çocuklarının hafız olmasını isteyen bazı velilerin de öğrencilerle birlikte okula geldikleri ve sınav süresince okul avlusunda bekledikleri görüldü.
Hafızlık sınavı hakkında açıklama yapan Okul Müdürü Şahin Yanalak, ilkokulu bitirecek öğrencilerin sınava büyük ilgi gösterdiğini söyledi.

Yanalak "İl Milli Eğitim Müdürlüğün İl Müftülüğümüz ile ortaklaşa düzenlediği hafızlık projesini geçen sene başlattık. Şu anda hafızlık eğitimi alan 14 öğrencimiz var. Bu sene Allah'ın izniyle bir sınav gerçekleştiriyoruz. Şu anda yüzden fazla öğrenci hafız olmak için başvuru yaptı. Sınav sonunda 20 öğrenciyi hafızlık sınıfına kabul edeceğiz. Nusaybin'imiz için bu bir ilktir, çok önemli bir projedir. Projeyi çok önemsiyoruz. Nusaybin halkından bu sınavla destek aldığımızı düşünüyoruz. Bu proje Nusaybin için çok önemli bir proje olduğu için Nusaybinlilerin sahiplenmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Bu proje çocuklarımızın hem dini hem de eğitimi için çok önemli"

Öğrencisini hafızlık sınıfı için sınava getiren Abdurrahim Çetin ise projenin Nusaybin'de olmasının kendilerine gurur verdiğini kaydetti.

Çetin "Bu proje hem dini hem de eğitim için çok önemli bir projedir. Bu projeyi bize söylediklerinde Nusaybin'de böyle projelerin vardığından dolayı gurur duyduk. Bu yüzden öğrencilerimizin katılmaları için teşvik edilmesi gerekiyor ve şu anda hafızlar için bir sınıf açılmış durumda. Daha çok öğrencinin yararlanması için burasının daha da genişletilmesi gerekiyor." şeklinde konuştu.

Sınavda başarılı olacak öğrencilerin gelecek yıl hafızlık sınıfında eğitim alması bekleniyor. (Cihat Şayık-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir