• DOLAR 32.387
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2326.253
  • ...
Gözü yaşlı ayrıldıkları ülkelerine sevinçle dönüyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan ayı ve Bayramı'nı ülkelerinde geçirmek isteyen Suriyelilerin, Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçişleri devam ediyor. Yıllardır bayramı yakınları ile geçiremeyen Suriyeliler, bu bayramı yakınlarının yanında geçirmek için yollara düşerek Kilis'e geliyor.

Kilis'in Öncüpınar Sınır Kapısından çıkış yaparak, sınırın sıfır noktasında kendilerini bekleyen araçlara binen Suriyeliler, yakınlarıyla bayram vesilesiyle hasret gidermek istiyor. Bu kapsamda randevu alan yaklaşık 74 bin Suriyeliden 16 bin 500'ü ülkesine döndü.

Suriye'de 8 yıla yakın süredir devam eden iç savaş nedeniyle yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalan Suriyeliler, Ramazan Bayramı için gözü yaşlı şekilde ayrıldıkları vatanlarına yakınlarını ziyarete gidiyorlar.

Kilis'teki Öncüpınar Sınır Kapısına gelen Suriyeliler, burada çıkış işlemlerini yaptırdıktan sonra kapıdaki otobüslerle, sınırın sıfır noktasına taşınıyor. Burada kendilerini bekleyen araçlara aktarılan Suriyeliler, yıllar önce terk ettikleri ülkelerine tekrar gitmenin buruk mutluluğunu yaşıyor.

6 yıl önce Suriye'deki savaştan eşi ve 5 çocuğu ile birlikte Türkiye'ye sığındığını ve yıllar sonra ülkesine dönmenin sevincini yaşadığını belirten Abdulgani El-Ali, yıllardır hiç gitmediği ülkesini tekrar göreceği için mutlu olduğunu söyledi.

Ramazan Bayramı dolayısıyla Suriye'ye gideceğini ve bir daha Türkiye'ye dönmeyeceğini belirten El-Ali, "Ben 6 sene Türkiye'de kaldım. İnşallah şimdi Suriye'ye gidip, bir daha dönmeyeceğim. İlk olarak İdlip'teki köyüme gideceğim, daha sonra Halep'e gideceğim. Halep içinde savaş bitti. Bundan dolayı artık dönmeyeceğim. Yıllardır ülkemi özledim. Çünkü vatan şirin nasıl özlemem? Vatan şirin, mecbur ülkemize döneceğiz. Zaten bu savaşı çıkaranlar emperyalistlerdi. Onları ne Allah (Celle Celaluhu) ne de biz severiz. Biz artık savaş istemiyoruz. Uçak, silah, bomba sesi istemiyoruz." dedi.

Bir an önce ülkesinde huzurun ve barışın gelmesini temenni eden Ali El-Haci ise eşi ve çocuklarıyla Azez'e gideceğini belirterek, bayram vesilesiyle akrabalarını ziyaret edeceği ve onlarla bir bayram geçireceği için mutlu olduğunu anlattı.

14 Haziran tarihine kadar çıkış yaparak bayramlaşmaya gidebilecek olan Suriyelilerin dönüşünün ise 6 Temmuz tarihine kadar devam edeceği öğrenildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 




























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir