• DOLAR 32.55
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2443.994
  • ...
Mavi Marmara şehidi Bilgen anısına iftar yemeği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt'te, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı ve Siirt İnsani Yardım Derneği tarafından Mavi Marmara gemisine düzenlenen saldırıda şehit olan İbrahim Bilgen anısına her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 8'incisi organize edilen iftar yemeğine 2 bin 500 kişi katıldı

Sancaklar İlk Öğretim Okulu bahçesinde düzenlenen iftar programına, AK Parti ve HÜDA PAR milletvekili adayları, İl Başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı

"Filistin ve Kudüs aşkına daha çok şehitler vereceğiz"

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Derneği Kadın Kolları Başkanı Fatma Erdemci, İLKHA' ya yaptığı açıklamada "Bugün şunu görüyoruz ki şehadet sadece İbrahim abimizle sınırlı kalmayacak. Ondan önce şehit olanlar olduğu gibi ondan sonra da bu dava uğruna Filistin ve Kudüs aşkına daha çok şehitler vereceğiz." ifadelerini kullandı.

İbrahim Bilgen'in, Filistinli Müslümanlara insanlık götürme adına yola çıktığını ve Siyonist katiller tarafından uğradığı saldırı sonucunda şehadete eriştiğini hatırlatan Erdemci, "Bugün malumunuz olduğu üzere Mavi Marmara Şehidi İbrahim Bilgen abimizin anısı ve hayratına düzenlemiş olduğumuz iftarda bir araya gelmiş bulunmaktayız. İbrahim Bilgen abimiz biliyorsunuz 29 Mayıs 2011'de Mavi Marmara gemisiyle Filistinli Müslümanlara insanlık götürme adına yola çıkmış ve siyonist katiller tarafından uğradığı saldırı sonucu şehadete erişen on şehidimizden biridir. Bugün şunu görüyoruz ki şehadet sadece İbrahim abimizle sınırlı kalmayacak. Ondan önce şehit olanlar olduğu gibi ondan sonrada bu dava uğruna Filistin ve Kudüs aşkına daha çok şehitler vereceğiz. Malumunuz olduğu üzere her Ramazan'da olduğu gibi bu Ramazan'da da israil Ramazan'ı gırtlağımıza dizdi ve Ramazan'ın ilk günlerinde Amerika'nın altı ay önce yapmış olduğu açıklamaya binaen Amerika Kudüs'e elçiliğini taşıyarak israilin başkenti ilan ettiği bir yere götürdü. Bu eylemi protesto eden Müslüman Filistinliler saldırıya uğradı ve bu saldırı sonucu 60'tan fazla kardeşimiz şehit oldu. Bu şehitler ne ilk ne de son olacak. Görünen odur ki şehadetler devam edecek." ifadelerini kullandı

"Hiçbir zaman Kudüs'ü elden çıkmış olarak görmüyoruz"

Hazreti Ömer'den başlayarak Kudüs'ün her zaman Müslümanlar için ilk günden bugüne kadar çok önemli olduğunu belirten Erdemci, "Müslümanlar için ilk fetih Hz. Ömer ile gerçekleşti. İkinci fethi Selahaddin Eyyubi gerçekleştirdi. İnşallah Allah (celle celaluhu) yeniden Kudüs'ü fetih etmeyi bize nasip edecek. Biz Kudüs'ü hiçbir zaman elden çıkmış olarak görmüyoruz. Allah'ın izniyle Kudüs her zaman Müslümanlarındı ve her zaman Müslümanların kalacak. Bunun en güzel göstergesi İbrahim Bilgen abidir, onun yol arkadaşlarıdır. Türkiye'den kalktılar Kudüs'e gidip Kudüs'ün özgürlüğü için, Filistinlilerin özgürlüğü için yola çıktılar ve hayatlarını ortaya koyarak bu davanın ne kadar önemli olduğunu bizlere gösterdiler. Allah'a hamdu senalar olsun ki Halid Meşal'ın iki üç gün önce yaptığı açıklamasında da dediği gibi 'Türkiye Kudüs'ün hiçbir zaman elini bırakmadı, Türkiye Filistin'in elini hiçbir zaman bırakmadı ve hiçbir zaman da bırakmayacak." şeklinde konuştu.

"Kudüs bizim için her zaman üç mabetten biri olacak"

Erdemci, "Türkiye halkı, Türkü'yle Kürd'üyle, Arap'ıyla, Laz'ıyla, Zaza'sıyla, Çerkez'iyle her zaman Filistinli kardeşlerinin yanında olacak. Her zaman Kudüs bizim için üç mabetten biri olacak ve her zaman canımızı Kudüs yoluna vermeye hazır olacağız. Allah bu davada emeği geçen herkesten razı olsun. Malını ve canını ortaya koyanın şahitliğini yapacağız, onlar da inşallah bizim şahitliğimizi yapacaklar. Gerçekten çok şey yapmak gerekiyor, biz az şey yapıyoruz ama en azından şunu diyoruz; 'Rabbim dost olduğumuzu bilsin inşallah Rabbim nurunu tamamlayacak, o sancağı ilelebet göklerde tutacak diye inanıyorum ve Allah (celle celaluhu)  onların yar ve yardımcısı olsun.'' dedi.

"Bindiğimiz dalı keserek siyonist katiller ile bir anlaşmaya vardık"

Siyonistlerin 1948 tarihinden bugüne burnunun sürtünmediği kadar Mavi Marmara ile burnunun sürtündüğünü kaydeden Erdemci, "israil uluslararası yasaların kendisine dayattığı zorunlulukla dünyanın pek çok ülkesinde hesap vermeye başladı. Amerika'da Mavi Marmara konvoyuna eşlik eden vatandaşları için hesap verdi. Güney Afrika'da İspanya'da ayrı hesap vermeye başladı. Ama gelin görün ki biz maalesef bindiğimiz dalı keserek israil ile bir anlaşmaya vardık ve bu anlaşma o gaddar israili iyicene gaddarlaştırdı ve bu davaya baş koymuş insanların kolunu kanadını kırdı. Ne acıdır ki israilin ödemesi gereken tazminatı devletimiz ödemeye başladı. Umarım bu yanlıştan dönülür diye ümit ediyorum. Son dönemde elhamdülillah hükümet israilin gerçek yüzünü gördü. Büyükelçisini çağırıp israilin büyükelçisini geri gönderdi ve son adım olarak bunun olacağına inanıyor veyahut inanmak istiyoruz. 'Bu anlaşma feshedilecek.' diye bekliyoruz. Bu sadece Türkiye'deki Müslümanların değil dünyadaki bütün Müslümanların beklentisidir ve umarım ki bu beklenti cevap bulur." şeklinde konuştu.

"Biz israili kalkındırmaya devam ettiğimiz müddetçe onlar da bizleri öldürmeye devam edecek"

Son olarak özellikle Müslüman bacılara çağrıda bulunan Erdemci, "Ben buradan bütün Müslüman kardeşlerime sesleniyorum. 'israili ayakta tutan ekonomisidir.' Güçlü askeri teçhizatıdır. Müslümanlar israili kalkındırmaktan vaz geçsinler, israilin ürünlerini almasınlar, boykot etsinler, protesto etsinler. Biz bir taraftan israili zenginleştiriyoruz, ama öbür taraftan beddua ediyoruz. Bu bir çelişkidir. Kendimizle çelişmekten vazgeçelim ve buradan Müslüman hanımlara sesleniyorum, 'israilin temizlik ürünlerini almaktan vaz geçin.' Biz israili kalkındırmaya devam ettiğimiz müddetçe onlar da bizleri öldürmeye devam edecek. Ben buradan bütün Müslüman kadınlara güvendiğimi haykırıyorum." ifadelerini kullandı. (Murat Orhan-İLKHA) 






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir