• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
İran`dan ``Füze`` Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İranlı Öğrenciler Haber Ajansı`nın (ISNA) haberine göre, Devrim Muhafızları Hava-Uzay Kuvvetleri Komutanı Tuğgeneral Emir Ali Hacızade, bir törende yaptığı konuşmada, bölgedeki füze savunma sistemlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Tuğgeneral Hacızade, ``Siyonist rejimi korumaya yönelik işgal topraklarında (İsrail) ve Akdeniz`de birkaç sistem oluşturulduğunu bildiklerini`` söyledi.

Basra Körfezi`ne de füze savunma sistemi kurulacağı ile ilgili açıklamayı zaten beklediklerini ifade eden Hacızade, ``Bununla ilgili endişemiz yok. Bu sisteme karşı koyabilmek amacıyla yapılacak olanlar bir yıl öncesinden düşünülmüş`` dedi.
Tuğgeneral Hacızade, ABD ve İsrail`in, erken uyarı, bilgi toplama ve füzelerin yön tayini gibi sistemler kurma planlarının hayata geçirildiğinden haberdar olduklarını belirtti.

``ABD ve İsrail, Arap ülkelerinin sermayesiyle siyonist rejimin güvenliğini sağlama peşindeler`` diyen Tuğgeneral Hacızade, ``Acı olan da bunun Müslümanların parasıyla yapılıyor olması`` ifadelerini kullandı.

İranlı komutan, ``Hem Basra Körfezi hem de Türkiye`deki füze savunma sistemleri, siyonist rejimin emniyetini temine yöneliktir. Ancak biz bunlar için gerekli hazırlıkları önceden düşünmüşüz`` diye konuştu.

Savunma Bakanı Ahmed Vahidi de Basra Körfezi`ne füze savunma sistemlerinin kurulmasıyla ilgili, ````Basra Körfezi`ne füze savunma sistemi yerleştirilmesi planı, ABD ve İsrail`in işidir`` ifadesini kullanmıştı.

Vahidi, ``Biz, en başından beri bu işi reddettik, bunu bölge güvenliğine karşı bir durum olarak değerlendiriyoruz. Dostlarımıza bu konuya girmemeleri için çaba göstermelerini tavsiye ettik`` diye konuşmuştu.

ABD`nin Basra Körfezi bölgesine füze savunma sistemi yerleştirilmesi için Suudi Arabistan ve diğer Körfez ülkeleri nezdinde girişimlerde bulunduğu basında yer almıştı.

(A.A)

Bu haberler de ilginizi çekebilir