• DOLAR 32.271
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2470.435
  • ...
Asfalt işçilerinin zorlu Ramazan mesaisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

On bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayında meslekleri gereği yüksek sıcaklılıklarda çalışmak zorunda olan asfalt yapım işlerinde çalışan işçiler, Ramazan dolayısıyla oruçlu olmalarına rağmen hem işlerini hem de ibadetlerini yerine getiriyor.

Gaziantep'te hava sıcaklığı zaman zaman 35 dereceye kadar yükselirken, kentteki yollarda asfaltlama çalışmalarını sürdüren işçiler, Ramazan ayının gelmesiyle sıcaklıklarda ve zor koşullarda çalışmalarına rağmen hem oruçlarını tutarak dini vazifelerini yerine getiriyor hem de sıcak havaya rağmen işlerini aksatmadan sürdürüyor.

Şahinbey ilçesindeki mahallelerde asfaltlama yapan işçiler, bir yandan hava bir yandan da sıcaklık sebebiyle adeta kaynayan asfaltın sıcaklığıyla mücadele ederek, oruç ibadetlerini yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyor.

Bunaltan sıcağa rağmen Ramazan ayında hem oruç tutup hem de 200 derece sıcağın karşısında yolları asfaltlayan işçiler, hava sıcaklığının yanı sıra asfaltın da sıcaklığı artırdığını, ama buna rağmen Allah'ın yardımı ile oruçlarını aksatmadan tuttuklarını söylediler.

Şahinbey Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı asfalt ekipleri, İLKHA'ya yaptıkları açıklamada, hava sıcaklığının 35 dereceyi bulduğunu ve asfalt sıcaklığının ise 160 derece olduğunu belirterek, Ramazan dolayısıyla günü hem oruçlu hem de yoğun bir mesaiyle geçirmelerine rağmen Allah'ın kendilerine yardım ettiğini belirttiler.

Ramazan ayında 170 derece olan asfaltın sıcaklığıyla birlikte 200 derece sıcaklıkta ekmek mücadelesi verdiklerini belirten Ahmet Coşkun, "Gerekli olduğu kadar hem işimizi yapıyoruz hem de orucumuzu tutmaya çalışıyoruz. Ramazan ayından önce günde bin 500, 2 bin ton kadar asfalt dökerdik. Ortalama 60-65 kamyona tekabül ederdi. Şimdi 15 ila 20 kamyon arasında asfalt döküyoruz. Ramazan ayından dolayı sağ olsun bu konuda başkanımız bize esnek davranıyor. Biz de elimizden geldiği kadar Cenabı- Allah (celle celaluhu) kabul ederse orucumuzu tutuyoruz."dedi.

"Kişi oruç tuttuktan sonra Allah-u Teala bir şekilde yardım ediyor"

200 derece sıcaklık ve zor koşullarda çalışmalarına rağmen Allah'ın yardımı ile oruçlarını tuttuklarını belirten Coşkun, "Asfalt plentten çıkınca sıcaklığı 200 derece. Buraya gelene kadar ise 160 dereceye düşüyor. 160 derece asfaltın sıcaklığı, 35 derece hava sıcaklığı var. Ama Cenab-ı Allah (celle celaluhu) yardım ediyor. Kişi oruç tuttuktan sonra Allah-u Teala bir şekilde yardım ediyor. Biz Ramazan ayından önce günde en az 6-7 litre su içiyorduk. Şimdi ise sahurdan iftara kadar hem aç hem susuz kalıyoruz. Ama gerçekten de Cenab-ı Allah (celle celaluhu) bu konuda bize yardımcı oluyor. Cenab-ı Allah (celle celaluhu) yardımcı olduktan, kul da bu ibadeti yerine getirmeyi istedikten sonra oruç tutulamayacak diye bir şey yoktur."ifadelerini kullandı.

"Asfaltın ve hava sıcaklığının etkisi var, ama orucumuzu ihmal etmiyoruz"

İstanbul'dan Gaziantep'e çalışmak için geldiğini belirten Hayrettin Nurhalit, "Bu Ramazan ayında bize Gaziantep'te çalışmak nasip oldu. Allah'ın (celle celaluhu) izni ile çalışıyoruz. Herhangi bir sıkıntımız da yoktur. Malum Ramazan ayı ve oruçlu olduğumuz için biraz işlerimiz ağırlaşıyor. Havalarda biraz sıcak geçiyor. Gaziantep'te çok sıcak bir yer. Bundan dolayı bizim asfalt tonajımız biraz düştü. Ramazan ayı başlamadan önce günlük bin 500 ton veya 2 bin ton asfalt yapıyorduk. Ama Ramazan ayı olduğundan dolayı tonajımız biraz düştü. Bu sıcakta çalışma tabi ki biraz bizi etkiliyor. Asfalt plentten 180 derece sıcaklıkta geliyor. Bir de havanın aşırı sıcaklığı eklenince ister istemez zor oluyor. Ama Allah'a (celle celaluhu) şükürler olsun orucumuzu tutuyoruz. Pek fazla olumsuz bir etki yapmıyor. Orucumuzu da aksatmıyoruz. Gerçekten Allah-u Teâlâ da bize yardım ediyor. Azim eden kişi oruç tutar. Allah'a (celle celaluhu) şükürler olsun bugüne kadar orucumuzu tuttuk. Asfaltın ve hava sıcaklığının etkisi var. Ama orucumuzu tutmayı ihmal etmiyoruz."şeklinde konuştu.

"Allah'ın yardımıyla orucumuzu tutuyoruz"

Şartlar ne kadar zor olursa olsun hiçbir şartın Allah'ın (celle celaluhu) emrini yerine getirmeye engel olamayacağına değinen Serhat Kocakaplan ise, şunları söyledi:

"Herkes ekmeğini taştan çıkarıyor, biz ise ekmeğimizi sıcaktan çıkarıyoruz. Ne yapalım hem sıcak hem de oruç ama yinede çalışıyoruz. Çünkü yapacak bir şey yoktur, ekmek paramızı kazanmaya çalışıyoruz. Ekmek parasını kazanmak için mecburuz. Allah-u Teala yardım ediyor. Ramazan ayı çok güzel geçiyor. Havalar biraz sıcak ama yinede idare ediyoruz. Ramazanlık olduğundan dolayı mesai saatlerimiz biraz düştü. Hem makinenin sıcaklığı hem asfalt hem de havanın sıcaklığı içinde çalışıyoruz. Allah-u Teala yardım etmezse her şey zordur. Allah'ın (celle celaluhu) yardımıyla orucumuzu tutuyoruz. Eğer kişinin içinde azim varsa orucunu tutar. Sıcak, diğer şartlar bahanedir. Allah-u Teâlâ yardım ediyor, yardım etmeseydi zaten dayanamazdık. Allah-u Teala'nın yardımıyla işimiz yürüyor." (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir