• DOLAR 32.556
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2440.38
  • ...
Türkiye'nin Büyük Bir Bölümünde Yağış Görülecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK -Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların Marmara'nın güney ve doğusu, Kıyı Ege ile Antalya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

 

HAVA SICAKLIĞI :Marmara ve Batı Karadeniz'de hissedilir derecede (6 ila 10 derece) olmak üzere Ülkemiz'in batısında azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Genellikle güney ve güneybatı, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, iç ve batı bölgelerde zaman zaman kuvvetli olarak (40-60 km/s) esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI; Yağışların Marmara'nın güney ve doğusu, Kıyı Ege ile Antalya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, lokal su baskını, taşkın, yıldırım vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. .

KAR ERİMELERİ UYARISI: Ülkemizin doğu bölgeleri ile yüksek kesimlerinde kar erimeleri beklenildiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, lokal su baskını, taşkın, heyelan, vb.)ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

 

BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin güney ve doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Doğusunun parçalı az bulutlu, batısının çok bulutlu ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde Antalya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren kuzeybatısı ile öğle saatlerinden sonra Yozgat ve Kırşehir çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Zonguldak, Bartın, Düzce ve Bolu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Samsun, Amasya, ve Çorum çevrelerinin, akşam saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz bölümünün aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Şırnak, Van ve Hakkari çevreleri ile öğle saatlerinden itibaren Malatya dışında bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (10/18)
İstanbul: Parçalı çok bulutlu, kuvvetli sağanak yağışlı (9/14)
İzmir: Parçalı çok bulutlu, kuvvetli sağanak yağışlı ( 13/19)
Bursa: Parçalı çok bulutlu, kuvvetli sağanak yağışlı (10/15)
Konya: Çok bulutlu (8/18)
Adana: Parçalı ve az bulutlu (12/27)
Mersin: Parçalı ve az bulutlu (14/23)
Diyarbakır: Gökgürültülü sağanak yağışlı (10/25)
Batman: Gökgürültülü sağanak yağışlı (10/26)
Şanlıurfa: Çok bulutlu (14/28)
Gaziantep: Çok bulutlu (11/25)
Mardin: Gökgürültülü sağanak yağışlı (12/23)
Van: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı (3/14)
Bingöl: Sağanak yağışlı (7/18)
(Ayhan Kaya-İLKHA )

Bu haberler de ilginizi çekebilir