• DOLAR 32.501
  • EURO 34.939
  • ALTIN 2439.752
  • ...
Çin: Gazze`de yaşananlardan kaygılıyız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çin'in BM Cenevre Ofisi Daimi Temsilcisi Yu Jianhua, Gazze'de yaşanan son gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Ciddi can kaybına yol açan şiddetli çatışmalardan büyük kaygı duyduklarını belirten Yu Jianhua, dün BM İnsan Hakları Konseyi'nde düzenlenen Gazze'ye ilişkin özel toplantıda, israile seslenerek, gerginliği tırmandırmaktan kaçınmaya çağırdı.

Çin'in silahın kötüye kullanılmasına karşı çıktığını belirten Yu Jianhua, israili, sivillere yönelik şiddet eylemlerini derhal durdurmaya çağırdı.

Yu, Çin'in Filistin ve israilden BM'nin ilgili kararlarına göre, barış görüşmelerini bir an önce başlatmalarını ve Küdüs'ün nihai statüsü sorununu diyalog yoluyla çözmelerini beklediğini dile getirdi.

Çin'in her zaman Filistin halkının yasal hak ve çıkarlarını yeniden elde etmek için mücadele ettiği haklı davayı desteklediğini belirten Yu, "İki Devletli Plan" ve 1967 yılında belirlenen sınırlar temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan ve tam egemenlik ile bağımsızlığa sahip bir Filistin devleti kurulmasına destek verdiklerini kaydetti.

Çin'in Filistin sorununu çözmek üzere "dört maddelik öneri"yi ileri sürdüğüne dikkat çeken Yu, ilgili taraflarla bu konudaki temasları sürdürerek, sorunun bir an önce kapsamlı, adil ve kalıcı olarak çözülmesini hızlandırmaya hazır olduğunu kaydetti. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir