• DOLAR 32.482
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2442.57
  • ...
"Su Afrika`nın can damarıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İyilik Der Adıyaman Şubesi, Demokrasi Parkında Afrika'daki susuzluğa dikkat çekmek ve hayırseverlerin yardımı ile Afrika'da su kuyusu açmak amacı ile Ramazan boyunca devam edecek stant açtı.

Bağış stanttı ile beraber bir de resim sergisi açan dernek üye ve gönüllüleri su kuyusu açmak amacı ile çalışmalara başladıklarını ifade ettiler.

Stant sorumlusu Mustafa Kirişçi yaptıkları çalışmalar ile ilgili olarak şu bilgileri verdi:

"Ramazan ayının gelmesi ile birlikte Afrika'da Su kuyusu açmak için faaliyetlere başladık. Afrika'da çok büyük bir kıtlık içerisinde olan insanlar için su çok önemlidir. Su, hayata bağlanma sebepleri, can damarıdır. Afrika'ya yardım götürebilmek için açtığımız stantta fotoğraf sergimiz de bulunuyor. Amacımız oradaki kardeşlerimize yardım ulaştırabilmektir. Bu amaç ile kurduğumuz standımızı Rabbim bereketli kılsın ve kardeşlerimize gereği gibi yardım etmeyi nasip etsin."

Afrika'daki insanların Türkiyeli Müslümanlardan çok şey beklediğini dile getiren Kirişçi, "Afrika'daki insanlar Türkiyeli Müslümanlardan büyük bir beklenti içerisinde ve bizleri ümmetin annesi olarak görmektedirler. Bizlere şunu söylüyorlar: 'Lütfen ümmetin çocuklarını sahipsiz bırakmayın.' Onların bu umutlarını boşa çıkarmak bize yakışmaz. Çünkü bizler Müslümanız. Bir köyde su kuyusu açmak demek oradaki insanların hayata tutunması anlamına geliyor." ifadelerini kullandı. (Cemil Özdaş -İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir