• DOLAR 32.328
  • EURO 35.169
  • ALTIN 2301.724
  • ...
SON DAKİKA
"Başarıda Arkadaş Seçimi" konferansı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Gökçebağ Çok Programlı Anadolu Lisesi konferans salonunda "Başarıda Arkadaş Seçimi" konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak katılan Gazeteci Yazar Metin Özmen, arkadaş seçiminin başarıya etkisini anlattı.

Yanlış arkadaş seçimi yüzünden birçok öğrencinin başarıdan yoksun kaldığını belirten Özmen, "Başarı açısından ele aldığımızda ise çevremizde kötü arkadaş seçimi yüzünden başarıyı kaybeden, hayatı kararan, birçok kişiyle karşılaşabiliriz. Günümüz araştırmaları başarıda; anne ve babanın, öğretmenlerin, eğitimcilerin rolünün yanı sıra arkadaş seçiminin de büyük rol oynadığını göstermektedir. Hatta ve hatta anne-baba ve öğretmenlerin yoğun çabasına rağmen yanlış arkadaş seçimleri yüzünden bir türlü başarılı olamayan gençlerle karşılaşıyoruz. Ya da tam tersi anne baba çocuğu çok fazla önemsemiyor, öğretmen de mesaiyi bitirmenin derdinde olabiliyor bazen. Ama çocuğun iyi arkadaşlık seçimi kendisine başarının kapısını aralayabiliyor. Arkadaşlarının dikkat, düzen, çalışma aşkı kendisini tetikleyebiliyor ve başarıyı yakalayabiliyor." ifadelerini kullandı.

Konferansın çok verimli geçtiğini ve öğrencilerin çok istifade ettiğini belirten Okul Müdürü Zeynel Abidin Demir, Özmen'e teşekkür etti. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir