• DOLAR 34.61
  • EURO 36.376
  • ALTIN 2928.715
  • ...
"Muhtaçlarla hayırseverler arasındaki köprüyüz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yaptığı yardım faaliyetleriyle kısa sürede adından sıkça söz ettiren Umut Kervanı Vakfı, Ramazan ayıyla birlikte muhtaç ve fakir ailelere ulaşma çalışmalarına hız verdi.

Yardım faaliyetleri hakkında İLKHA'ya açıklamalarda bulunan Umut Kervanı Vakfı Genel Başkanı Abdulbaki Yeşilmen, mübarek Ramazan ayına girildiğini belirterek bu ayın hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Ramazan ayı hazırlıklarını yaklaşık 2 ay öncesinden başlattıklarını söyleyen Yeşilmen, "Üç aylarda hazırlık ve çalışmalarımızı yapıyoruz.  Elimizden geldiği kadar fakir fukaraya daha ulaştırma derdindeyiz. Ramazan-ı şerifte insanların yardım duyguları, iyilik ve hayır hasenat duyguları daha farklı oluyor. Biz de bunu yerinde değerlendirmek için var gücümüzle çalışıyoruz." dedi.

"32 İlde 110 noktada yardım faaliyeti yapıyoruz"

Yeşilmen, "Öncelikli işimiz varlıklı insanlarla muhtaç olan insanların arasında köprü olmaktır. Gerek İstanbul'daki merkezimize bizzat başvuran muhtaçlara, gerekse Türkiye'deki 32 ilde yaklaşık 110 noktada Umut Kervanı merkezlerimize başvuran muhtaç durumdaki insanlara vakfımızın verdiği başvuru formlarını doldurarak gereken evrakları talep edilir. Ondan sonra tespit kurumlarımız başvuruları tek tek ele alarak, yardıma muhtaç olmadığını yerinde tespit ediyorlar. Sonrasında yardıma muhtaçlık derecesini sınıflandırırlar. Bu sınıflandırma 1'den 5'e kadar oluyor. Hatta birinin bile kendi içerisinde de A ve B kategorileri bulunmaktadır." dedi.

"Gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için daha ayrıntılı araştırma yapıyoruz"

Yapılan yardımlar çerçevesinde acil ihtiyacı olanları önceleyerek sınıflandırma yaptıklarını belirten Yeşilmen, "Biz şuna dikkat ediyoruz. Ne yazık ki, muhtaç durumda birçok insan var. Maalesef suiistimal edenler de var. İşte bunları ayıklamak, gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için biz biraz daha ayrıntılı araştırma yapıyoruz. Gayemiz hayırseverin Allah rızası için verdiğini gerçekten hak sahibi olana ulaştırmaktır. Bunun için gerekli tespitlerimizi yapıyoruz. Tespitlerimizi yaptıktan sonra hayırseverlerimize bunu sunuyoruz." ifadelerini kullandı.

Yardıma muhtaç olan kişilerin kendilerine, sosyal medya, internet sitesi, telefon ve radyo televizyonlarda yaptıkları programlarla ulaşarak başvuruda bulunduklarını belirten Yeşilmen "Bu başvurular neticesinde fakir olduklarına kanaat getirdiklerimize, Allah rızası için Allah'ın verdiği rızkı paylaşmak isteyen hayırseverlere ihtiyaç derecemizi bildiriyoruz. Bu hayırseverler ya bizzat merkezlerimize başvurarak bize bağış yapıyorlar ya da online başvuru kısmında başvuru yapmak suretiyle istedikleri yere yapıyorlar. Zaten kimin hangi amaçla yardım yaptığı görülüyor. Biz de yapılan yardımları biriktirerek zamanı geldiğinde gerektiği yere toplu şekilde yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Banka hesaplarından da bağış yapanların olduğunu belirten Yeşilmen, yapılan bağışları günübirlik takip ettiklerini söyledi.

Yeşilmen, "Bağış yapanların bilgisi, ne için gönderdiği orada görülüyor. Biz bunları topluyoruz ve gerektiğinde İstedikleri yere bu yardımları ulaştırıyoruz. Bu şekilde varlıklı insanlarımızla fakirleri buluşturuyoruz." dedi.

Hayırseverler bizzat gelip kimlere yardım yapıldığını görebilirler

Yapılan yardımların muhtaçlara ulaştığı yönünde hayırseverlerin müsterih olmasını isteyen Yeşilmen, "Hayırseverler hayır kurumlarına güvensinler. Eğer biz bu güveni tesis etmezsek ne yazık ki birçok fakir fukara köşe bucakta yokluk, sefalet içerisinde kıvranacaktır ve bu, biz Müslümanlar için ciddi bir vebaldir. Biz ısrarla istiyoruz ki yardım edenlere yardım ettiğimiz kişi buluşturalım bizzat gelip görsünler, kime yardım ettiklerini bilsinler. Bize yardım için başvuranların halini yerlerinde görsünler. O zaman yaptıkları yardımın değerini daha iyi anlarlar." dedi.

Muhtaçları rencide etmeden yardım ulaştırmaya gayret ediyoruz

Yardım yaparken muhtaçları rencide etmediklerini vurgulayan Yeşilmen, "Eğer hayırsever kendi eliyle yardım yaparsa yardım ettiği kişi ona karşı mahcubiyet duyar. Bunun önüne geçmek için kurumlar aracılığıyla yardım yapılmasını tavsiye ediyoruz. Biz hayır kurumlarının işi budur. Hayırseverler gönül rahatlığıyla bize yardımlarını ulaştırabilirler. Allah'a söz vermişiz ki, hayırseverlerin yaptığı yardımları can-u gönülden ve bir vebal olarak bilip yardıma muhtaç olanlara ulaştıracağız, ulaştırıyoruz ve ulaştırmaya devam edeceğiz." diye belirtti.

Birçok kişinin iftar ve sahurda "hangi çeşit yemekleri yiyelim?" diye düşünürken iftarını ve sahurunu nasıl yapacağının endişesini taşıyan muhtaçların olduğunu ifade eden Yeşilmen, bu tür muhtaçların olduğu bilinciyle hareket edilmesinin önemini vurguladı. (Nizamettin Aşkın- İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir