• DOLAR 32.404
  • EURO 34.575
  • ALTIN 2381.489
  • ...
Bıyıklı: Tarih bu zulme ortak olanları ve sessiz kalanları elbette yazacaktır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi, Türk Edebiyatı Vakfı ve kültürel faaliyet yürüten dernekler adına Kudüs'te yaşanan gelişmelere dair bir basın açıklamasında bulundu.

Kudüs'ü başkent ilan eden işgalci siyonist israil ve ABD'yi lanetleyen Bıyıklı, Filistin halkının özgürlük mücadelesinde hakkın yanında olup hakikati her şartta dillendirmeye devam edeceklerini söyledi.

ABD'nin desteğini alan israilin Kudüs'ü başkent ilan etmesiyle birlikte Filistin halkına yönelik şiddetin ve devam eden insanlık dramının karşısında sessiz kalınmaması gerektiğini vurgulayan Bıyıklı, "İşgalci siyonist israilin Filistin halkına yaptığı soykırım dünyanın gözleri önünde devam etmekte vicdanları kanatmaktadır. Tarih bu zulme ortak olanları ve sessiz kalanları elbette yazacaktır. Fakat bu çağın tanığı olarak bizler, katliamlara ve insanlık dışı zulümlere sessiz kalmayacağız. Bugün, yarın ve daima mazlumun yanında saf tutmaya devam edeceğiz.  Tarih zulümle abad olunmayacağının sayısız örnekleriyle doludur. Gelecek nesillerin lanetle anacağı bir terör devletinin ve destekçilerinin de abad olmayacağına inancımız tamdır. Bütün bu katliamların hesabını er ya da geç vermek durumunda kalacaklardır." ifadelerine yer verdi.

"Zulme Karşı Duruş Mitingi"ne katılacağız

ABD ve katil israil rejiminin Birleşmiş Milletler'e rağmen mutlak işbirliği içerisinde ABD büyükelçiliğini Doğu Kudüs'e taşıdığını ve Doğu Kudüs'ü siyonist israilin başkenti olarak tanıdığını belirten Bıyıklı, açıklamasına devamla şu ifadelere yer verdi:

"Bu pervasız meydan okumaya karşı vicdan sahiplerinin sessiz kalması elbette beklenemez. Bütün bu gelişmelerin şahitliğinde, Amerika ve israilin kutsal Kudüs nezdinde bütün Filistin'e hunharca uyguladığı işgali şiddetle lanetlediğimizi bildirir, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi, Türk Edebiyatı Vakfı ve kültür dernekleri olarak Filistin halkının özgürlük mücadelesinde hakkın yanında olup hakikati her şartta dillendirmeye devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz. Bu vesile ile 18 Mayıs Cuma günü Yenikapı'da düzenlenen "Zulme Karşı Duruş Mitingi"ne katılacağız ve bütün gücümüzle destek olacağız." (İLKHA)

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir