• DOLAR 32.554
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2438.68
  • ...
"Dünya ve İslam ülkeleri sadece bu vahşeti izlemektedir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Saadet Partisi Batman İl Başkanı Mehmet Fırat yazılı basın açıklaması yaparak, siyonist işgalci çetenin Filistinlileri katletmesini lanetledi.

Fırat açıklamasında, her zaman olduğu gibi yine bir mübarek ayın arefesinde, yeryüzünün lanetlenmiş tek kavmi olan ve dünyanın en büyük terörist devleti israilin iki gündür Filistinlilere ölüm kusarak büyük bir soykırıma giriştiğini söyledi.

ABD'nin provokasyon peşinde olduğunu belirten Fırat, "ABD'nin dinsiz ve deli başkanın pervasızca aldığı ve Ortadoğu'yu büyük bir savaşın içine çektiği alçakça ve haince kararları neticesinde Gazze'de büyük bir insanlık suçu işlenmekte ve dünya, İslam ülkeleri sadece bu vahşeti izlemektedir. İslam âleminin en kutsal beldelerinden biri olan ve Müslümanların başkenti olan Kudüs'te cereyan eden olaylar yüreğimizi dağlamaktadır. Bu katliam karşısında İslam ülkelerinin kılı kıpırdamazken, maalesef siyasi iktidar yine sadece bu vahşeti kınamaktan öteye gidememiştir. İsrailin Gazze'de yaptığı insanlık suçu fillerine karşı hiçbir eylem ortaya koyamamıştır." dedi.

İktidarların şikâyet etmemesi, eylem yapması gerektiğini vurgulayan Fırat, "İsrail gibi bir terör devleti ile ticaretiniz devam ediyorsa, eğer müttefiğim diyorsanız, eğer hiçbir askeri anlaşmayı iptal edemiyorsanız, eğer elçinizi geri çağırmıyorsanız ve Konya'daki israil pilotlarına eğitim vermeye devam ediyorsanız söylemlerinizde kınamalarınızda asla samimi değilsiniz. Her fırsatta terör örgütlerine karşı mücadele ediyorum diyen Türkiye, terör devleti ilan ettiği israille ilişkilerini neden hâlâ devam etmektedir. Bunu anlamak mümkün değildir." diye konuştu.

"İslam dünyası tarih önünde hesap veremeyecektir"

Bugün İslam dünyası için Filistin'de gerçekleşenlerin tarihe kara bir leke olarak geçeceğini aktaran Fırat, "Filistinli kardeşlerimizi haklı davaları için şerefle büyük bir bedel verirken, başını kuma gömmüş İslam dünyası tarih önünde hesap veremeyecektir. Biz Filistin'de verilen şanlı direnişe sonuna kadar destek verirken, israil devleti tarafından yapılan bu zulüm ve cinayetleri lanetliyoruz." ifadelerini kullandı.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir