• DOLAR 32.528
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2442.873
  • ...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Gaziantep İl Müdürü Mehmet Uzun, "Sosyal Güvenlik Haftası" nedeni ile kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Uzun, SGK istatistikleriyle ilgili bazı bilgiler verdi.

Siyonist işgalci teröristlerin katliamı sonucu Filistin'de şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyen Uzun, Ramazan ayının da hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Gaziantep'te istihdam seferberliği kapsamında 33 bin 297 kişinin işe girdiğini ve 445 bin 807 sigortalı çalışan olduğunu belirten Uzun, "2017 yılında sayın Cumhurbaşkanımız tarafından başlatılan istihdam seferberliği kapsamında Gaziantep ili olarak yüzde 5 vaat edilmişti ve biz, Gaziantep'te bunu yüzde 11 olarak tamamladık. 33 bin 297 vatandaşımız bu istihdam seferberliği kapsamında iş sahibi oldu." dedi.

"Bütün primleri ise tamamen devlet tarafından karşılanacaktır"

Uzun, "Ayrıca yine bu istihdam seferberliği kapsamında da 6687 sayılı kanun hükmünde kararname ile gelen istihdam geçtiğimiz yıl sona erdi. Ancak 7103 sayılı kanun ile ilave istihdam dediğimiz bir teşvik geldi. Kanunu çıktı, ancak Bakanlar Kurulu kararı bekleniyor. Biz sosyal güvenlik kurumu olarak bütün altyapı çalışmalarımız ve her şeyimiz hazırdır. Bakanlar kurulu kararı çıktığında bu teşvik uygulamasına başlayacağız. Bunun 687'den farkı 2017 yılında işyerlerinde çalışan sigortalıların bu ortalamasına ilave her aldıkları sigortalı için bu teşvikten yararlanacaktır. Bütün primleri ise tamamen devlet tarafından karşılanacaktır. Buradaki şartlarda aşağı yukarı 687 sayılı kanun ile aynıdır." ifadelerini kullandı.

"25 yaşına kadar anne-baba sigortalı değilse primlerini devlet ödüyor"

Genel Sağlık Sigortası ile ilgili bilgiler veren Uzun, "Genel Sağlık Sigortası burcu olanların taksitlerinin ya da peşin ödeme süresi yeni torba kanunda meclisten geçti. Bu süre 31 Aralık 2018 tarihine kadar tekrar uzatıldı. Burada yapılan başka bir düzenleme gençlerimizle alakalı. Eskiden Okuyan gençlerimiz eğer babadan ya da anneden bir ölüm aylığı alıyorsa bir işe girdikleri zaman onların maaşı kesiliyordu. Yeni çıkan kanunda artık öğrenci 25 yaşını doldurana kadar sigortalı çalışsa da yine bu aylığını almaya devam edecek. Gençlerimiz liseyi bitirene kadar 20 yaşına kadar, üniversiteyi bitirmişse de  25 yaşına kadar anne-baba sigortalı değilse primlerini devlet ödüyor." şeklinde konuştu.

"Haziran'ın ilk haftasında bu ikramiyeler ödenecek"

Haziran ayının ilk haftasında bin liralık ikramiyelerin de verileceğini bildiren Uzun, "Emeklilerimize iki bayramda biner lira ödenmesine karar verildi. Bunun kanunu da meclisten geçti. Haziran'ın ilk haftasında bu ikramiyeler ödenecek. Burada birkaç aylık alıyorsa sadece bir tanesinden faydalanacak."diye konuştu.

Sigortalı çalışanlarla ilgili istatistik rakamları paylaşan Uzun, Gaziantep'te 445 bin 807 sigortalı işçinin olduğunu da sözlerine ekledi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)