• DOLAR 32.335
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2302.143
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, yazılı bir açıklama yaparak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın istihdam seferberliği çağrısının ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin "Burası Türkiye Burada İş Var" sloganıyla başlattığı "İstihdam Seferberliği 2019" programını yürekten desteklediklerini söyledi.

Baran, "Ülke olarak övündüğümüz gençlerimizi, nüfusumuzu verimli kullanmak, üreten bir ülke olarak 2023 hedeflerine doğru yürümek için istihdam seferberliğine hepimiz destek verelim" dedi.

İLAVE İSTİHDAM İÇİN 12 AY BOYUNCA PRİM VE VERGİLERİN DEVLET TARAFINDAN

Ülke ekonomisine yönelik geçen yıl Ağustos ayında yaşanan saldırıların izlerinin silinmeye başlandığı ve finansal değerlerde iyileşme yaşandığına dikkat çeken Baran, bu süreçte devletin sağladığı istihdam destek ve teşviklerinin çok önemli olduğunu kaydetti. Baran,  açıklanan yeni paketle işverenlere Nisan sonuna kadar sağlayacağı her ilave istihdam için 12 ay boyunca prim ve vergilerin devlet tarafından karşılanmasının yanı sıra üç ay boyunca ücretin de devlet tarafından karşılanacağını söyledi.

Teşviklerin ve desteklerin üretim ve istihdam artışı için çok büyük fırsat olduğuna dikkat çeken Baran, "Ülke olarak sahip olduğumuz zenginliklerden en önemlisi genç nüfusumuz. Üretim yapan bir nüfus, güçlü bir ekonomi ortaya çıkartacak. Bu konuda hükümetimizin hayata geçirdiği çok sayıda teşvik ve destek mevcut. Üyelerimizi, hükümetimizin bu desteklerinden faydalanmaya, artı istihdam sağlamaya davet ediyorum" dedi.

ATO DEVLET DESTEKLERİ İÇİN KOMİSYON KURDU, MERKEZ AÇTI

Devletin istihdam, yatırım, üretim ve araştırma-geliştirme için yüzlerce destek verdiğini kaydeden Baran, bu önemli konunun ATO Meclis toplantısında gündeme geldiğini ve Meclis içinde Devlet Destekleri ve Mevzuat Araştırma Koordinasyonu Özel İhtisas Komisyonu kurulduğunu kaydetti. Komisyon çalışmaları sonucunda ATO üyelerinin özellikle istihdam destekleri konusunda bilgi almaları için ATO bünyesinde "Devlet Destekleri Bilgilendirme Merkezi" kurulduğunu bildiren Baran, üyelerin devlet destekleri konusunda bilgi sahibi olması için de "Devlet Destekleri 2019" isimli kitabının hazırlandığını kaydetti. 

Baran, şunları söyledi: "Ülkemizin geleceği, güçlü bir ekonomi için Cumhurbaşkanımızın istihdam desteği çağırısını yürekten destekliyoruz. Bu desteğimizin ifadesi olarak, üyelerimizin faaliyetlerini geliştirmelerine katkı sağlamak amacıyla ATO bünyesinde -Devlet Destekleri Bilgilendirme Merkezi- kurduk. Üyelerimiz, devletimizin istihdam, yatırım, üretim ve araştırma-geliştirmeye yönelik sağladığı bütün destekleri tek merkezden öğrenerek bu desteklerden faydalanabiliyor. Türkiye ekonomisi üzerinde oynanan oyunları ilelebet engellemek için ekonomimizi tahkim etmemiz gerektiğini biliyoruz. İstihdam bunun yollarından biri."

Baran, hükümetin istihdama yönelik asgari ücret desteği, prim teşviki başta olmak üzere farklı teşvikler sağladığını da kaydetti.