• DOLAR 32.452
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2441.122
  • ...
ABD Çin`e ahlak dersi vermeye kalkıştı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Büyükelçiliğini Kudüs`e taşıyarak Siyonist israilin katliamlara girişmesine neden olan Emperyalist ABD`yi Arakan Sevdası tuttu. ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Myanmar ve Bangladeş'e düzenlediği ziyaretin ardından yapılan Myanmar oturumunda, konsey üyesi ülkelerin temsilcilerinin Arakan'daki krize ve Rohingya Müslümanlarının maruz kaldığı zorluklara ilk elden şahit olduklarını söyledi.

Siyasal ahlaksızlık ABD`nin patentli ürünü sanki!

Kendilerinin Kudüs konusunda gösterdiği ahlaksız ve onursuz tavrın benzerini Çin`in Arakan meselesinde göstermesinden rahatsız olan Haley siyasal ahlaksızlığın kendilerine has olmalarını istercesine Arakan`a sözde hassasiyet gösterilerinde bulundu. Arakan meselesinde BM Güvenlik Konseyinde Myanmar'a kalkan olan Çin'i de isim vermeden eleştiren Haley, "Kısa vadeli ekonomik çıkarların bildiğimiz doğruyu yapmamıza engel olmasına izin veremeyiz. Myanmar'ı bu krizi çözmek için gerçek adımlar atmaya teşvik edecek benzersiz araçlarımız var ve bunları kullanmalıyız ama bazı üyeler şimdiye kadar kişisel çıkarları uğruna harekete geçmemizi engelledi." diye konuştu.

Haley doğru ama eksik söyledi

Bazı ülkeler diyerek Çin`i kişisel çıkarcılıkla suçlayan Haley`in ifadeleri doğru fakat eksiktir. Doğru tarafı Çin`in ideolojik saiklerle Arakan katliamını sümenaltı etme çabasıdır. Haley`in ifadelerinin eksik tarafı ise kişisel çıkarcılık ahlaksızlığında zirvede bulunan ABD`nin başkalarına ahlak dersi vermeye kalkışmasıdır.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir