• DOLAR 32.534
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2438.668
  • ...
"Bugünün Kudüs`ü kaybettiğimiz gün olmasına izin vermeyeceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere'de eğitim hayatına devam eden Türkiyeli gençlerle bir araya geldi. Burada Kudüs konusunda alınan kararlara ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Bugün Kudüs'ü kaybettiğimiz gün olmayacak, izin vermeyeceğiz." dedi.

"55 şehit, 2 bin 500 yaralımız var"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün Filistin'de yaşanan hadiselerde 55 şehit, 2500 civarı yaralımız var. Bu yaralılar arasında durumu ağır olanlar bulunuyor. Ne yazık ki onlara ilaç ulaştırmakta sıkıntı çekiyoruz. Ben bu insanlık dramını, bu soykırımı hangi taraftan olursa olsun ister ABD, ister israil, lanetliyorum. Buna sessiz kalanlara kusura bakmayın onları da lanetliyorum. Zira herhangi bir yerde bu tür hadiseler olduğu zaman, ülkemizi ziyarete gelenler bizlerle görüştükleri zaman, teröristlerle verdiğimiz mücadele sebebiyle, bizi hesaba çekenler, şu anda kendi topraklarını işgal edenlere en ufak ses çıkarmıyorlar. Şu anda israil devlet terörü estirmektedir." ifadelerini kullandı.

"1948'den itibaren bu işgal devam ediyor"

"israil bir terör devletidir. Bir terör devleti olarak attığı adımlarla bunu ispatlamaktadır." diyen Erdoğan, "Ne yazık ki ABD, PKK ile DEAŞ'a karşı mücadele ettiğini söyleyerek nasıl işbirliği yapıyorsa, burada da israille acımasız şekilde işbirliğine girmiştir. israilin yaptığı soykırımdır. Bunu ilk kez bugün yapmıyor. Taa 1948'den itibaren biliyorsunuz bu işgal devam ediyor. Küçüle küçüle Filistin bugün bir avuç yerde kaldı. Şimdi buradan da atmanın gayretindeler. Gayri meşru karara karşı sadece demokratik hakkını kullanan sivillere yönelik bu saldırılar israilin çirkin yüzünü ortaya koymuştur." şeklinde konuştu.

"Türkiye vahşete tepki için bazı kararlar aldı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye olarak yaşanan vahşete tepkimizi ortaya koymak için bazı kararlar aldık. Ülkemizde yarından başlamak üzere 3 gün milli yas ilan ettik, ayrıca dönem başkanlığını yürüttüğümüz İslam İşbirliği Teşkilatını olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. Cuma günü sabahtan öğleye kadar olağanüstü toplantımızı yapacağız. Öğleden sonra Yenikapı meydanında dev buluşmamızı zulme karşı inşallah gerçekleştireceğiz. Bunun yanında BM Genel Kurulunu acil toplantıya davet ediyoruz, yarın TBMM'de özel gündemle toplanacak, ayrıca Filistinli kardeşlerimizle dayanışmamızı göstermek için Cuma günü atacağımız adımı İstanbul'da düzenlerken, Pazar günü Diyarbakır'da mitingler düzenleyeceğiz. Ramazan ayı boyunca İslam İşbirliği Teşkilatı olarak üye ülkelerde yardım kampanyası düzenleyeceğiz.  Liderleri bir taraftan şahsım, başbakanları başbakanımız, dışişleri bakanlarını dışişleri bakanımız arayacaklar." (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir