• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
ABD`nin Kudüs kararı ve Fransa`nın hadsiz bildirisi Van`da telin edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Köklü Değişim Van Temsilciliği, ABD'nin siyonist büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve eski Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin başını çektiği 300 Fransız'ın Kur'an'dan bazı ayetlerin çıkarılması yönündeki skandal bildirisini düzenledikleri basın açıklamasıyla telin ettiler.

Hazreti Ömer Camii'nde cuma namazı sonrası düzenlene basın açıklamasını Mehmet Sami Lenk okudu.

Lenk, "Amerika büyükelçiliğini İsra ve Miraç toprağı olan Kudüs'e taşıyor! Fransızlar, şiddet içeriyor diyerek Kur'an'ı Kerim'den bazı ayetlerin çıkarılmasını istiyor! Almanlar, Allah'ın emri olan başörtüsünü yasaklamaya çalışıyor! Papa ise İslam'a karşı açık bir savaş başlatan Suudi Prens Muhammed bin Selman ile anlaşarak Rasulullah'ın şehri Medine'ye büyük bir kilise yaptırmanın ilk adımını atıyor." dedi.

6 Aralık 2017 tarihinde sömürgeci ABD'nin küstah başkanı Trump'ın, Kudüs'ü siyonistlerin başkenti olarak tanıdığını açıkladığı hatırlatan Lenk, "Kalbinde Allah ve Rasulü'nün emanetine sahip çıkma şuuru olan Müslümanlar ise bu açıklamayı Türkiye'de ve dünya çapında protesto edip Trump'ın bu kararını yok hükmünde kabul ederek hep bir ağızdan 'Kudüs israile başkent değil, olsa olsa mezar olacak' diye haykırdılar. İşte Amerika, o gün aldığı bu kararı önümüzdeki 15 Mayıs'ta fiili olarak uygulamaya koyarak Tel Aviv'de bulunan büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyor ve Kudüs'ü resmen Yahudi varlığının başkenti kabul ettirmenin ilk adımını atıyor. Bunu da Yahudi varlığının bir hançer misali Filistin'e saplandığı 15 Mayıs 1948 tarihinin yıldönümünde küstahça yapıyor." İfadelerini kullandı.

Fransa'daki küstah bildiriye değinen Lenk, "Fransızlar, aralarında eski Cumhurbaşkanı Sarkozy, eski başbakanlar ve STK temsilcilerinin de bulunduğu 300 kişinin imzaladığı bir bildiri ile Kur'an-ı Kerim'den 'şiddet ve Yahudi karşıtı fikirleri yaydığı' gerekçesiyle bazı ayetlerin çıkarılması talep ediyor. Fransızlar pervasızca Kur'an ayı olan Ramazan-ı Şerif'i karşılamaya hazırlandığımız şu günlerde mukaddes kitabımıza dil uzatarak O'nun şiddet içerdiğini söylüyor! İslam nefretini, halkı Müslüman olan hiçbir ülkeden çekinmeden ve korkmadan alenen kusuyor." ifadelerini kullandı.

Lenk, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Yine bu hafta içinde İslami değerlerimize ve mukaddesatımıza yapılan bir diğer saldırı da Medine ile ilgilidir. Malumunuz olduğu üzere, Medine Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem'in kurduğu İslam Devleti'nin başkentidir. Medine, Efendimiz'in hicret ettiği nusretin şehridir! Medine yeryüzündeki üç haremimizden biri olan Mescid-i Nebevi'nin bulunduğu şehirdir. Kıymetli Müslümanlar! İslam, dünyaya Medine'de kurulan İslam Devleti eliyle yayılmıştır. Ancak şimdi Rasulullah'ın şehrine tarihinde ilk defa bir kilise yapılacaktır. Amerika için İslam'ı 'ılımlı' hale getireceğini söyleyen Suudi Arabistan'ın veliaht prensi Muhammed bin Selman, zulümlerine ve ihanetlerine bir yenisini daha eklemiştir. Harem bölgesine gayr-i Müslimlerin girmesi dahi yasakken, bu had bilmez Prens Allah'a, Rasulü'ne ve Müminlere ihanet ederek Vatikan ile bir anlaşma imzalatmış, böylece Papa ile birlikte Medine'de büyük bir kilise inşa etmeye karar vermişlerdir. Resulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem'in Miraca yükseldiği Mescid-i Aksa esaret altındayken, Kâfir Amerikalılar mübarek Kudüs'ü Yahudilere başkent yaparken sadece izlemekle mi yetineceksiniz? Kâfir Fransızlar Kur'an'ımıza 'şiddet içeriyor' diyerek dil uzatırken düşünce özgürlüğü deyip susacak mısınız? Hain Suudi yöneticiler Rasulullah'ın şehri olan Medine'ye Papa ile birlikte kilise inşa ederken görmezden mi geleceksiniz." (Yunus Tuğrul-İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir