• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA
"Batman`da 10 bin 623 kişi okuryazar oldu"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde 81 ilde 5 Şubat 2018 tarihinde başlatılan "Okuryazarlık Seferberliği" belge dağıtım töreni gerçekleştirildi.

"Okuryazarlık Seferberliği" kampanyası kapsamında düzenlenen okuryazarlık kursuna katılan kursiyerlere belgelerin verildiği törene; Vali Ahmet Deniz, eşi Olcay Deniz, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, kamu kurum yöneticileri, STK temsilcileri ve okuma yazma kurslarına katılan kursiyerler katıldı.

İl Mili Eğitim Şube Müdürü Abdulhakim Doğu tarafından "Okuryazarlık Seferberliği" kampanyası kapsamında ilde yürütülen çalışmalara ilişkin yaptığı sunumla başlayan tören, okuma yazma kursuna katılan kursiyerlerden Bilnur Bağlamış, Zübeyde Yıldız ve Muhbet Yavuz'un, okuma yazma öğrenmenin önemine ilişkin yaptıkları konuşmalarıyla devam etti.

"Okuryazarlık Seferberliğine Batman'da katılım oranı yüzde 32"

Daha sonra bir konuşma yapan Vali Ahmet Deniz, yaklaşık üç ay önce başlatılan Okuryazarlık Seferberliği kapsamında ilde önemli çalışmaların yürütüldüğünü belirterek, "Batman'da okuma yazma bilmeyen 10 bin 623 vatandaşımız kurslardan faydalanmıştır. Türkiye'de kampanyaya katılım oranı yüzde 18 iken Batman'da katılım oranı yüzde 32'dir. Bu çok önemli bir başarı, ilimizde okuma yazma bilmeyenlerin sayısını düşürebildiğimiz kadar düşüreceğiz." diye konuştu.

"İlimizde 10 bin 623 vatandaşımız okuryazar oldu"

Çok güzel bir çalışma dönemi geçirdiklerini aktaran Deniz, "Arkadaşlarımız canla başla projeye sahiplendiler. Bu başarılı çalışmalar sonucunda ilimiz genelinde okuma yazma bilmeyen 33 bin 277 vatandaşımızdan 10 bin 623 vatandaşımıza okuma yazma öğretmiş olduk. Ama amacımız okuma yazma bilmeyen tüm vatandaşlarımıza okuma yazma öğretmektir. Bu proje devam edecektir. Sizlerin okuryazar olmanız, bilgili ve kültürlü olmanız, çocuklarımıza yansıyacak ve topluma yansıyacak." dedi.

Batman'ın her projede her zaman önemli başarılar elde ettiğini ifade eden Deniz, "Hangi projeyle yola çıksak Batman, genciyle, yaşlısıyla toplum olarak bizleri desteklediler. Bundan dolayı Batman halkına teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kursiyerlere belge ve hediyelerin verilmesinin ardından program sona erdi.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir