• DOLAR 32.217
  • EURO 34.724
  • ALTIN 2448.13
  • ...
Albay Çillioğlu Cinayet Kurbanı Çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürüttüğü 1994 yılında lojmanında intihar ettiği iddia edilen Albay Kazım Çillioğlu`nun ölümüne ilişkin hazırlanan bilirkişi raporunda olayın ``cinayet`` olduğu belirtildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Malatya Özel Yetkili Başsavcı Vekili Özden Doğan tarafından yürütülen soruşturma kapsamında oluşturulan bilirkişi heyeti, elde edilen deliller ve Kazım Çillioğlu`nun mezarından çıkarılan kemikler üzerinde yaptığı incelemeyi tamamlayarak raporunu hazırladı.

Malatya Özel Yetkili Başsavcı Vekilliği`ne sunulan 62 sayfalık raporda, Çillioğlu`nun iddia edildiği gibi intihar etmediği, öldürüldüğünün anlaşıldığı kaydedildi.

Olay yerinde çekilen fotoğraflarda ve kemikler üzerinde yapılan detaylı incelemenin ardından ayrıntılı bir rapor hazırlayan bilirkişi heyeti, Çillioğlu`nun ölümünden önce darbedildiği ve öldürüldüğü görüşünü bildirdi.

Heyet, raporunun sonuç kısmında, ``olayın intihar değil, cinayet`` olduğunu yazdı.

Alanında uzman kişilerden oluşturulan bilirkişi heyetinin yaptığı çalışmaların son bölümünde, Albay Kazım Çillioğlu`nun mezarından çıkarılan kemiklerin incelenmesi için alınan örnekler Malatya Adliyesi`ne getirildi.

Cumhuriyet savcısı nezaretinde yapılan incelemenin ardından Albay Çillioğlu`nun kemikleri adli emanete alındı.

Olay

Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürütürken 1994 yılında lojmanında ölü bulunduktan sonra dış otopsisi yapılarak ``intihar ettiği`` sonucuna varılan Kazım Çillioğlu ile ilgili soruşturma dosyası, oğlu Gökhan Çillioğlu`nun müracaatı üzerine yeniden açılmıştı.

Gökhan Çillioğlu, 2010 yılı sonunda savcılığa başvurarak babasının suikast sonucu öldürüldüğünü ileri sürmüş, ailenin başvurusu üzerine Erzurum`a gönderilen dosyayı inceleyen savcılık, görevsizlik kararı vererek dosyayı Malatya`ya göndermişti.

Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, olayın yaşandığı tarihte Tunceli Valisi olan Atıl Üzülgen ile dönemin Cumhuriyet Savcısı, Kurmay Başkanı, Jandarma Bölük Komutanı, Çillioğlu`nun korumaları ve MİT görevlilerinin de aralarında yer aldığı birçok kişinin ifadelerine başvurulmuştu.

Savcılık ayrıca, Çillioğlu`nun otopsi raporunu da inceleyerek kesin ölüm nedeninin belirlenebilmesi için Düzce`de bulunan mezarının açılmasına karar vermişti.

Soruşturmada, Albay Kazım Çillioğlu`na ait silahların ölümünden 3 yıl sonra ailesinden teslim alınmasına ilişkin Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı adına düzenlenen belgenin de sahte olduğu belirlenmişti.

İmza sahte çıktı

Çillioğlu`nun mezarından alınan örnekler üzerinde Adli Tıp Kurumu`nda yapılan incelemede, saç köklerinde arseniğe rastlanan Çillioğlu`nun, kürek kemiğinde kurşun yarası olduğu öngörülen delik ile kaburgalarında kırık olduğu tespit edilmişti.

Öte yandan savcılığın talebi üzerine Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi ``Yeşil`` kod adlı Mahmut Yıldırım ile ``Bozo`` kod adlı Yusuf Geyik hakkında tutuklama kararı çıkarmış, iki ismin kırmızı bültenle aranmasına başlanmıştı.

Çillioğlu`nun intihar notu olduğu iddia edilen kağıttaki imzanın da yapılan kriminal inceleme sonunda sahte olduğu ortaya çıkmıştı.

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir