• DOLAR 34.547
  • EURO 36.015
  • ALTIN 3005.461
  • ...
PKK`nin roket attığı tarihi cami yıl sonunda ibadete açılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

"Vakıflar Haftası" dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya gelen Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nün faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Güven, 'Vakıflar Haftası'nın pazartesi gününden itibaren düzenlenen çeşitli etkinliklerle başladığını ve hafta kapsamında kente çeşitli etkinlikler düzenlediklerini ve düzenleyeceklerinin bilgisini verdi.

24 Ocak 2018'de Suriye'nin Afrin kentinden PKK tarafından atılan roket sonucu büyük bir hasar gören Kilis'teki Tarihi Çalık Camisi'nin restorasyon çalışmalarına, saldırının hemen ardından başladıklarını ve çalışmaların ise yüzde 30 oranında tamamlandığını belirten Güven, caminin bu yıl aralık ayında ibadete açılacağını söyledi.

Vakıf ruhunun İslam inancıyla şekillendiğini ifade eden Güven, "Vakıflar gerçekten de çok önemli bir müessese, kuruluştur. Vakfın ruhu bizim inancımızla şekillenmiştir. Yani vakıf, İslam inancıyla kendine bir yön çizmiş, İslam'ın en önem verdiği varlık insan ve diğer canlılara da bakıp aynı şekilde bu ilhamını İslam'dan alarak insanların her türlü ihtiyacını karşılayan müesseselerdir." dedi.

Hafta kapsamında hayırsever kadınların "Vakıf Kuran Kadınlar" temasıyla anıldığını da belirten Güven, Gaziantep'te 231 tane vakıfın kadınların eliyle kurulduğu bilgisini vererek, şunları söyledi:

"Gaziantep'in geçmişi çok hayırseverdir. Gaziantep'te nüfus 57 bin iken, 260 tane vakıf varmış. Şimdi nüfusumuz 2 milyon, kurulan vakıf sayısı ise 40 tanedir. Bizimle atalarımızın arasındaki fark da budur. Atalarımız toplumsal düşünmüş ve öyle hareket etmişlerdir. Çünkü vakıf gönüllülük işidir. Zorla vakıf kurulmaz."

Gaziantep'teki tüm tarihi eserleri restore edip hizmete sunduklarını belirten Güven, bölge müdürlüğü olarak çalışmalarını Kahramanmaraş'ta yoğunlaştırdıklarını ve kısa sürede bu kentteki tarihi eserlerin restorasyonunu bitireceklerini kaydetti.

"Camiler hırsız ve uyuşturucuların mekanı haline geldi"

Gaziantep'te restore edilen tarihi eserlere sahip çıkılmadığını özellikle de camilerin korunmadığını ve camilerin hırsızlar ile uyuşturucuların mekanı haline geldiğini belirten Güven, yaşanan hırsızlıklardan dolayı tarihi camilere artık tel çekmek zorunda kaldıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Biz Kurtuluş Camii'sini restore ettik. Biz oradaki eski sübyan mektebini Kur'an kursu haline getirdik ve oranın kapı ve pencerelerini yaptık. Hırsızlar caminin demir kapısını kırmışlar, orada hırsızlık olayı yaşandı. Bunun ardından tekrar imamın odasına girip anfiyi çalmışlar. Caminin hırsızlık olayına karşı korunması, hırsızlığı önlemek ne benim ne de müftünün görevidir. Herkesin belli bir görevi vardır."

"Hışva Hanı Büyükşehir Belediyesi'ne kiraya verdim"

Güven, restore edilen tarihi Hışva Han'da içki satılmasıyla ilgili de "Hışva Han'da içki satılıyor. Hışva Hanı'nın ruhsatını veren kişi değilim. Ben Büyükşehir Belediyesi'ne kiraya verdim, şahsa vermedim. Ama Büyükşehir Belediyesi şahsa kiraya vermiş. Büyükşehir'in Gazi Bel Şirketine kiraya verdim." diye belirtti.

Basın toplantısına, Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven'in yanı sıra İl Müftüsü Ahmet Çelik, İl Kültür ve Turizm Müdürü Bülent Öztürk ile bölge müdürlüğü çalışanları ve basın mensupları katıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir