• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
1935-1967 yılı mezunların karne sergisi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'in Nusaybin ilçesindeki  Atatürk İlkokulunda 1935 ile 1967 yılları arasında okuyanların karneleri düzenlenen sergiyle ziyaretçilere açıldı.

Serginin açılış kurdelesi, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal, Milli Eğitim Şube Müdürü Abdulbaki Tek, Okul Müdürü Mehmet Zeki Can tarafından kesildi.

Açılışta konuşan Okul Müdürü Can, okulda eğitime başlanan tarihi ve eğitim süreci hakkında bilgi verdi. 1935 ve 1967 yılları arasında mezun olan öğrencilerin karnelerini sergilediklerini belirten Can, okuldan mezun olanların devlet daireleri, askeriye ve siyasette önemli görevlerde bulunduklarını kaydetti.

Açılışta konuşan Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal da, okul ziyareti sırasında arşivden haberdar olduğunu söyledi.

Baysal, "Müdürümüz okullarıyla ilgili bilgi verirken çok önemli bir vesika gösterdi. Sayfaları karıştırırken yaklaşık 80 yıl önceki mezunlara ait fotoğraf ve karneleri gördüm. İlçemizin eğitim hayatını, sosyal hayatını bir geçmişini ortaya koyuyor. Biz de bunların vatandaşlarımıza açalım, gelsinler görsünler istedik." dedi.

Açılış ve konuşmalardan sonra davetliler sergiyi ziyaret etti.

Sergiye gelen bazı vatandaşlar, babalarına ve dedelerine ait karneleri görme fırsatı elde ettiklerini söyledi. (Cihat Şayık- İLKHA)
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir