• DOLAR 32.562
  • EURO 34.983
  • ALTIN 2449.204
  • ...
Kan bağışına duyarlı olma çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 9'uncusu gerçekleştirilen kan bağışı kampanyası ilgi gördü. Kampanyaya katılan vatandaşlar, kan bağışında bulunmanın hayat kurtardığına ve bunun, sağlık açısından önemli olduğuna vurgu yaptılar.

Hayat kurtarmak için kan vermenin önemli olduğunu belirten Murat Soğancı, kampanyaya katıldığı için kendini çok sağlıklı hissettiğini söyledi.

Soğancı, "İnsanlara faydalı olduğumu düşünüyorum. Sağlımız ve başkalarının sağlığı için kan vermemiz gerekiyor. Hayat kurtarmak ve insanlara yardımcı olmak için kan vermemiz gerekiyor. Her insanın kan vermesi gerekiyor. Kan vererek insanlara yardımcı olmalıyız." dedi.

"Sırf Allah rızası için kan vermeliyiz"

Kan vermenin insani ve İslami bir sorumluluk olduğunu anlatan Rahmi Yıldırım, şunları söyledi: "Başkalarına faydalı olmak için kan vermeyi tercih ediyorum. Özellikle sağlıklı olanların kan vermeleri gerekiyor. Kan ihtiyacı olanlara, bir beklenti içerisinde olmadan ve sırf Allah rızası için kan vermeliyiz. Kan vermek çok önemlidir. Tabi, her şey karşılıklıdır. Bu dünyada insan iyilik olarak ne yaparsa bunun karşılığını görür. Kötülük olarak da aynı şekilde ne yaparsa karşılığını görür. Eğer bugün bir iyilik yaparsanız ve bir insana kan verme noktasında yardımcı olursanız Cenab-ı Allah da bir şekilde o kanı size geri gönderir."

"Bugün başkasına, yarın da bize kan lazım olabilir"

Bir gün herkesin acil kan ihtiyacı olabileceğini ve kan verme noktasında daha duyarlı olunması gerektiğini anlatan Mehmet Rıza Vural, "Biz millet olarak duyarlılığımızı gösterip, kan vermeye geldik. Herkesten bu duyarlılığı bekliyoruz. Kan vermek hem sağlık açısından hem de kan ihtiyacı olanların ihtiyaçlarını karşılamak açısından önemlidir. 'Kan ver, hayat kurtar.' anlayışıyla kan vermeliyiz. Bu konuda duyarlılık önemlidir. Eğer biz kan verirsek duyarlılığımızı göstermiş ve hayat kurtarmış oluruz. Bugün başkasına, yarın da bize kan lazım olabilir." ifadelerini kullandı.

Perihan Özdemir, ilk defa kan verdiğini kaydederek, "Kan gerçekten bir hayat kurtarır. Bu konuda kan ihtiyacı olan insanlara yardımcı olmak çok güzeldir. Ben de kan bağışı yapmak için kan vermeye geldim. Her sene Gaziantep'te kan bağışı kampanyası düzenleniyor. Allah muvaffak etsin, devamını da dillerim. Biz önce Allah rızası için, sonra da insanlara faydası olsun diye kan veriyoruz." şeklinde konuştu.

"Toplum olarak bilinçlenmemiz lazım"

Kan verenlerden Ramazan Şahan da şu ifadeleri kullandı: "Kan verip insanlara faydalı olmak, bir can kurtarmak, aynı zamanda da doğaya ve insanlığa faydalı olabilmek için kan veriyorum. Herkesi kan vermeye davet ediyorum. Kan verme konusunda toplum olarak bilinçlenmemiz lazım. Kan vermek candır. Aynı zamanda kan verenler için doğaya birer tane ağaç dikiliyor. Gerçekten bu kampanya çok güzel bir kampanyadır."

"Hem sağılığımız için hem de başkalarına kan lazım olur düşüncesiyle kan vermemiz gerekiyor." ifadelerini kullanan Muhammed Özdemir ise "Bu konuda duyarlı olmak gerekiyor. Kan bekleyen insanlarımız var. Unutmayalım, sürekli birilerinin kan ihtiyacı olabiliyor. Onun için kan vermemiz gerekiyor. Her vatandaş mutlaka kan vermelidir. Herkesi kan vermeye davet ediyoruz." dedi. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir