• DOLAR 32.452
  • EURO 34.753
  • ALTIN 2436.25
  • ...
Birecik`te etkili olan yağış sele neden oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde dün geceden beri etkili olan sağanak yağış sele neden oldu. Selin neden olduğu tahribat ise gün ağarınca ortaya çıktı.

Aşırı yağışlar sonucu ilçenin Cumhuriyet, Saha, Sancak ve Kurtuluş mahallelerinde sel oluştu.

Araçları sürükleyen sel suları, bazı ev ve iş yerlerini sular altında bıraktı. Çamurla gelen sel felaketinde birçok araç kullanılmaz hale geldi. Şehir tamamen sel sularına teslim olurken, bazı cadde ve sokaklarda çökme meydana geldiği görüldü.

Sele kapılan arabalar mahallelerin dar sokaklarında sürüklenerek birbirine çarpması, elektrik direklerinin devrilmesiyle birçok mahallede elektriklerin kesilmesi ve gecekondularda oluşan sel baskınları Bireciklilere korku dolu anlar yaşattı.

Altyapının yetersiz olduğu ilçede kaldırım taşlarının sel ile birlikte söküldüğü görülürken, kanalizasyonun yetersizliği yüzünden yer yer göletlerin oluştuğu da dikkatlerden kaçmadı.

Can kaybının olmadığı ilçede, büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Birecik halkı, doğal afetin oluşturduğu zayiatın devlet tarafından karşılanması için yetkililerin hasar-tespit çalışmasının yapması çağrısında bulundu.

"Altyapı sorunu var ve bütün mahalleli bu durumdan şikâyetçi"

Çok büyük zararları olduğunu ve mağdur olduklarını belirten Mehmet Akbaba, "Canımızı zor kurtardık. Evimizin içerisi boyumuza kadar su ile doldu. Son anda yukarı kata çıkarak kurtulduk. Felaket çok büyük. Çamaşır makinesi, buzdolabı, televizyon, evdeki her şey gitti. Hiçbir şey kalmadı." ifadelerini kullandı.

Benzer bir felaketin 5 yıl önce yaşandığını belirten Akbaba, o dönemde de kendilerine yardımcı olunmadığını sözlerine ekledi.

Derelerin kapatılması sonucu bu durumun yaşandığını söyleyen Mehmet Erkılıç ise "Derelerin üzerini beton ile kapattık. Kazı mağarasından gelen derelerimiz var şehrin altında hendeklerimiz vardı. Sular oralardan akarak Fırat nehrine dökülürdü. Onun üzerini betonla kapattıkları için sel dereye girmeyerek yüzeyden akıp önüne ne geldiyse alıp götürdü. Altyapı sorunu var ve bütün mahalleli bu durumdan şikâyetçi.  Sular 1.5 metre yükseliyor. Arabalar suyun içinde kayboldu. Rögarlar tıkandı ve lağım suları komple dışarıya taştı." şeklinde konuştu.

Ani bastıran sel sularının felakete yol açtığını belirten esnaf Muhittin Karakaş ise yetkililere seslenerek, yaşadıkları mağduriyetin giderilmesini istedi.

Karakaş, "Devletin bizlere de yardımcı olmalarını istiyoruz. Bu esnafa, halka yardım etmeleri, zararlarımızı karşılanmalarını talep ediyoruz." dedi. (Bahattin Coşkunkan İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir