• DOLAR 32.575
  • EURO 34.926
  • ALTIN 2434.47
  • ...
Köy sakinleri tarlalarına gidebilmek için köprü istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Aydınlı köyü Mağaralı mezrası sakinleri, tarlalarına gidebilmek için köy ile tarlaları arasında bulunan dereye köprü yapılmasını istiyor.

Mağaralı mezrası sakinleri, mezralarını ve tarlalarını birbirinden ayıran dere yatağı nedeniyle ulaşımda güçlük yaşıyor. Bağ ve bahçelerine gidebilmek için derenin üzerinden geçmek zorunda kalan mezra sakinleri, yağış şiddetini artırınca zaman zaman tehlike atlatıyor. Özellikle yağışlı günlerde çok zor durumda kaldıklarını aktaran mezra sakinleri, yıllardır köprü yapılmasını talep ettiklerini belirtti.

Geçtiğimiz gün oluşan sel nedeniyle insanların ve hayvanların derenin karşı tarafında saatlerce mahsur kaldığını vurgulayan mezra sakinlerinden İskender Aydın, bağ ve bahçelerine gidebilmek için dereden geçmek zorunda kaldıklarını söyledi.

"Yetkililer sesimizi duymadı"

Tüm girişimlerine rağmen tarlalarını ve mezrayı birbirine bağlayan 15 metrelik bir köprünün yapılmadığını ifade eden Aydın, "Yağışlı havalarda deremiz taşıyor. Köy ile bahçeler arasında dere mevcuttur. Dere taştığı zaman köylüler ve hayvanlarımız saatlerce, bazen günlerce suyun öbür tarafında mahsur kalıyor. 10-15 metre uzunluğunda bir köprü yapılması için 2-3 kez müracaatta bulunduk, yetkililer sesimizi duymadı. İl Özel İdaresine de başvuruda bulunduk, onlardan da bir ses çıkmadı." diye konuştu.

"Yaşlılarımızı sırtımızda taşıyoruz"

2 gün önce yaşanan selden dolayı birçok köylünün ekinlerinin zarar gördüğünü dile getiren Aydın, "Bahçelerimize gidebilmek için paçalarımızı sıvıyoruz, yalın ayakla derenin karşı tarafına gidiyoruz. Köprü olmadığı için taşlardan bir set döşüyoruz ve yine ayakkabılarımızı çıkararak dereden geçip bahçelerimize ulaşmaya çalışıyoruz. Yaşlılarımızı ya sırtımızda taşıyoruz ya da hayvanlar yardımıyla onları karşıya geçiriyoruz. Bahçelerimize rahatça gidip gelebilmek için yetkililerden küçük bir köprü yapılmasını istiyoruz." dedi.

"Tek isteğimiz köprü yapılmasıdır"

Bağ ve bahçelerine ulaşabilmek için dere üzerinden geçmek zorunda kaldıklarını ve bunun da kendilerine zorluk oluşturduğunu belirten Cemil Yıldız, "Bizler mağduruz. Bahçelerimize gitmekte güçlük geçiyoruz. Geçenlerde bir sel oldu. Devletten bize bir köprü yapmasını istiyoruz. Tek sıkıntımız tarlamıza rahatça gidemememizdir. Gittiğimiz zaman da yalın ayakla ya da hayvanlarla gidiyoruz. Sel olduğu zaman da gidip gelemiyoruz. Bu nedenle mağdur oluyoruz. Tek isteğimiz köprü yapılmasıdır." ifadelerini kullandı. (Mehmet Fatih Akgül-İLKHA)






















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir