• DOLAR 32.965
  • EURO 35.359
  • ALTIN 2457.382
  • ...
HÜDA PAR`dan ilkesel duruş PARTİLER DÜŞMAN DEĞİL RAKİP
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Erkan Yavuz-Enes Çetin/DOĞRUHABER

Seçim tarihi yaklaştıkça siyasi parti liderlerinin ve yöneticilerinin kullandığı dil ve üslup da giderek sertleşiyor. Partilerin siyasi sahnede kullandığı bu sert dilin sonuçları, sahada da karşılık bulunca ortaya istenmeyen görüntüler çıkarıyor. Bunun en bariz örneği ise Saadet partisinin Ankara`da İYİ Parti`nin de İstanbul`da stantlarına yapılan saldırılar oldu. Siyasetçilerin kullandığı dilin tabana yansıdığını ve bunun tehlikeli yerlere doğru gittiğine dikkati çeken HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı M. Hüseyin Yılmaz, seçimlerin bir savaş olmadığını, rekabettin de düşmanlık olmadığına vurgu yaparak önemli açıklamalarda bulundu.

“PARTİLER ARASINDA NEREDEYSE ŞİDDETTE VARACAK SÜRTÜŞMELER OLUYOR”

Seçimlere girme yeterliliği olan on partiyle görüşme talebinde bulunduklarını ve bir kısmı ile görüştüklerini belirten HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz,  “Malum biz seçime girme yeterliliği aldıktan sonra bütün partilere görüşme talebinde bulunduk. On partiden beşi geri dönüş yaptı geri kalan beşi ise herhangi bir dönüş yapmadı. Saadet partisi ve Ak Parti ile genel başkan düzeyinde görüşmelere yaptık. Diğer partiler ise genel başkan yardımcıları düzeyinde görüşmeler gerçekleştirdik. Bu görüşmelerde ki gayemizden bir tanesi de seçim sürecinde oluşabilecek sıkıntıları minimize etmekti, nitekim görüyoruz partiler arasında nerdeyse şiddette varacak sürtüşmeler oluyor. HÜDAPAR burada bir ilki gerçekleştirmiştir. Rakip partilerle görüşerek olumsuz havayı bir nebzede olsa azaltmaya çalışmıştır. Seçimlerin barış huzur ve sükûnet havasında geçmesi ve toplumun maslahatının gözetileceği, adaletin tecelli edeceği bir ortamın oluşması için çalışmıştır.” şeklinde konuştu.

“HÜDAPAR OLARAK SİYASİ HOLİGANİZME KARŞIYIZ”

Yaptıkları görüşmelerin kimi çevreler tarafından algı operasyonuna dönüştürülerek çarpıtıldığına vurgu yapan Yılmaz, “Biz önceden bu görüşmeleri neden yapacağımızı hepsini açıklamışız, ortaya koymuşuz. Maalesef bu görüşmelerimizi yanlış anlayanlar ve aktaranlar oldu. Bu güzel çalışmamızı sabote etmek için algı operasyonlarıyla farklı zemine çekildi. Tüm iyi niyetimize rağmen bazı partiler bizimle görüşmekten çekindiler. Bunlar ya mesajımızı anlamadılar ya da anlamak istemediler. HÜDA PAR olarak seçim dönemlerinin seçmen üzerindeki olumsuz etkisini kırmak için elimizden geleni yaptık yapıyoruz. HÜDA PAR`ın bu memleket için bir yenilik olduğunu ve memleket siyasetinde ilklere kapı açtığını gösterdik. Daha önce bu amaçla partilerin birbirini ziyaret ettiğine şahit olmamıştık. Bizim seçim anlayışımızda diğer partiler rakiplerimizdir, düşmanımız değil. Bu rekabeti, savaş olarak algılamak ya da görmek bizce doğru değildir. Seçmeni etkileyecek bir vaadi olmayan partiler, seçim zamanlarında diğer partileri kötüleyerek, toplumu kamplaştırarak taraftarlarını elde tutmaya çalışır.  Rakip partileri düşman kategorisine koyarak, taraftarlarının diğer parti veya partilere her türlü saldırısına zemin hazırlıyorlar. Biz bir oy fazla alma adına yapılan bu kategorizasyona karşıyız. Vatandaşlarımız seçim dönemi sonrasında rakip partinin seçmeni ile yine birada yaşayacaklarını unutmasınlar. Biz siyasi holiganizme karşıyız. Ayrıştırıcı değil, birleştirici olmayız. Bir kez daha söylüyorum, HÜDAPAR siyasetinde diğer partiler düşman değil, rakiptirler. Rakiplerle rekabet edilir. Toplumsal barış ve huzur ortamı için, gerektiğinde görüşülür, fikir alışverişinde bulunulur, iletişim kurulur. Bazı partilerin birbirleri hakkındaki olumsuz söylemleri sokağa şiddet olarak yansıyor. Seçim döneminin başında olmamıza rağmen, maalesef SP adayının pankartları yırtıldı yine başka bir partinin standına saldırıldı, yaralıların olduğu basına yansıdı. İşte tam da söylemek, göstermek istediğimiz nokta burasıydı. İşte biz bu gibi hadiselerin yaşanmaması için diğer partilerle görüşmek istedik.  Bu meselelerin sorumluları Parti yöneticileridir. Çünkü kullanılan ötekileştirişi, düşmanca dil tabanı etkiliyor ve taban süreç içinde militanlaşıyor, holigana dönüşüyor. HÜDAPAR bunu doğru bulmadığı için diğer partilerle görüşerek bu yanlışları düzeltmeye çalışmıştır. Bu iyi niyetimizi ve çabamızı görmeyen ve bize dönüş yapmayan partilerin içinde maalesef MHP, CHP ve HDP` de vardır.” diye konuştu. 

“HÜDAPAR`IN TAVRI DENGELERİ DEĞİŞTİRECEK GÜÇTEDİR”

HÜDA PAR`ın Türkiye`de dengeleri değiştirecek güce sahip olduğunu, bunu da 16 Nisan referandumunda ispatladığına dikkat çeken Yılmaz, “Önceki seçimlere baktığımızda bu gün hiç kimse için Cumhurbaşkanlığı seçimi çantada keklik değildir. Son referandum seçiminde Evet ile Hayır arasında ciddi bir fark yoktu. O dönem HÜDA PAR`ın, Evet kararı olmamış olsaydı, Evet lehindeki ağırlığı olmasaydı belki de 16 Nisan referandumunun neticesi farklı olacaktı.  Partimizin Evet kararı ve oluşturduğu sinerji referandumda belirleyici olmuştur. Dolasıyla HÜDA PAR`ın duruşu dengeleri değiştirmiştir. Bugün de değiştirecek güçtedir. Yani HÜDA PAR`ın bu seçimlerdeki kararı, hem iktidarı, hem de meclis aritmetiğini etkileyecektir. Siyasi yelpazedeki duruşu tüm siyasi hesapların ve denklemlerin yeniden gözden geçirilmesine sebep olacaktır. HÜDA PAR`ı  siyaset sahnesinin dışında bırakmak isteyenlerin oyununu bozacak gücümüz her zaman vardır. Geçmişte sadece 9 ilde alınan oy oranına bakıp yorum yapmak doğru değildir. 81 ilin tamamında seçime girdiğimiz zaman bu yorumların doğru olmadığı ortaya çıkacaktır. Çözüm sürecinin yıpranmış iki partisinin arasında HÜDAPAR`ın sahneye çıkması önemlidir. Biz, bizi seven halkımızın oyuna talibiz ve 81 ilde seçime gireceğiz ve kendi oyumuzu alacağız. Şu an için CB adayımız yok. Genel merkezimize gelip bizden  destek isteyen bir aday da yok. Daha zaman var, gelişmelere göre kararımızı belirleyeceğiz. HÜDAPAR`ı ittifaklar dışında bırakıp seçim barajında boğmak istediler. Bunu yapanlar kendileri halkın sandık barajında boğulacaktır. HÜDAPAR`ın dengeleri değiştirecek gücü devreye girecektir.” ifadelerini kullandı.      

İŞTE HÜDA PAR`IN SİYASİ PARTİLERLE GÖRÜŞME GEREKÇELERİ

Seçimlerin beklenenlerden çok erken bir zamanda yapılma kararı dolayısıyla, kalan kısa süre içerisinde seçimlerin adil ve özgür bir ortamda, barış içinde yapılması ve umumun haklarının ve maslahatının gözetilmesi ihtiyacı hasıl olmuştur. Bu ihtiyaçlara binaen;

24Haziran 2018 seçimleri ile şekillenecek olan yeni sistemin doğru zeminde ve adil temsiliyet ile temellendirilmesi (inşa edilmesi),

Seçim döneminde olası gerginliklerin, kutuplaşmaların ve olumsuzlukların asgariye indirilmesi,

Toplumsal barışa ve huzura hizmet edecek bir seçim döneminin geçirilmesi,

Halkımızın maslahatının gözetileceği, adalete hizmet edecek bir neticenin ortaya çıkması için seçime girme yeterliliği olan tüm partilere görüşme teklifinde bulunduk.

Ülkemizin ve halkımızın yararına gördüğümüz bu girişimimizi tüm kamuoyu ile paylaşıyor, görüşmelerin hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.26.04.2018

HÜDA PAR GENEL MERKEZİ`NDEN AÇIKLAMA

Medyada ve sosyal medyada HÜDA PAR`ın bazı partilerle görüşmeler yaptığına veya ittifak kurduğuna dair haberlerin yer aldığı söylenen açıklamada, açıklamaları dışında yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.

Medyada ve sosyal medyada HÜDA PAR`ın bazı partilerle görüşmeler yaptığına veya ittifak kurduğuna dair haberlerin gerçeği yansıtmadığı dile getirilen açıklamada,  bunların önemli bir kısmının kötü niyetli ve maksatlı olduğuna şüphelerinin bulunmadığının altı çizildi.

Seçimlere girme yeterliliği bulunan partiler ile görüşme talebinde bulunacaklarını daha önce kamuoyu ile paylaştıkları hatırlatılan açıklamada, “25 Nisan 2018`de 24 Haziran seçimlerine girme yeterliliği bulunan partiler ile görüşme talebinde bulunacağımızı kamuoyu ile paylaşmıştık. Bu kapsamda 26 Nisan 2018 tarihinde, seçimlere girme yeterliliği bulunan partilerin genel merkezlerine ait kurumsal sabit telefonları aranmak suretiyle görüşme talebimiz doğrudan kendilerine iletilmiştir. Bu çerçevede görüşme taleplerimize olumlu cevap veren AK Parti, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi, İyi Parti ve Vatan Partisi ile görüşmeler yapılmıştır. Diğer partiler ile şu ana kadar talebimize olumlu cevap vermedikleri için herhangi bir görüşme gerçekleşmemiştir.” ifadeleri kullanıldı.

HÜDA PAR`ın başka partilerle ittifak kurduğuna dair yalan haberlerin medyada yer aldığı söylenilen açıklamada, “Medyada ve sosyal medyada partimizin bazı partilerle görüşmeler yaptığına veya ittifak kurduğuna dair haberler yer almaktadır. Bu haberler üzerine yapılan yorumlarda hakarete varan ifade ve sözler kullanıldığını üzülerek müşahede ediyoruz. Bunların önemli bir kısmının kötü niyetli ve maksatlı olduğuna şüphemiz bulunmamaktadır.” denildi.

HÜDA PAR dışında yapılan haberlere itibar edilmemesi gerektiğine değinilen açıklamada, “Bir siyasi parti olarak başka bir siyasi parti ile yaptığımız görüşmeleri ve neticelerini kamuoyu ile paylaşıyoruz. Bu kapsamda partimiz yetkililerinin açıklamaları ve resmi hesaplarımızdan yapılanlar dışındaki haberlere hiçbir şekilde itibar edilmemesi gerektiğini kamuoyunun bilgisine saygı ile sunuyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir