• DOLAR 32.549
  • EURO 34.965
  • ALTIN 2445.806
  • ...
Gaziantep kitap fuarını 125 bin kişi ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te bu yıl 4'ncüsü düzenlenen ve dün sona eren "Gaziantep Kitap ve Kültür Günleri" fuarı125 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kitap fuarının daha önceki yıllara göre olağanüstü bir ilgiyle karşılandığını söyledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) ve Gönüllü Kuruluşlar işbirliğiyle bu yıl 4'ncüsü organize edilen "Gaziantep Kitap ve Kültür Günleri" büyük bir ilgi gördü. Fuar kapsamında 70 edebiyatçı, 250 yayınevi ve 50 bin çeşit kitap vatandaşlarla buluştu.

Yaklaşık bir hafta açık kalan kitap fuarının 125 bin kişi tarafından ziyaret edildiğini belirten Şahin, bir hafta boyunca kitapseverlerin adresi olan kitap fuarının önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptığını ve vatandaşların kitap ve kültür günleriyle kitaplara doyduğunu söyledi.

Fuarın önceki yıllara göre olağanüstü bir ilgi gördüğünü belirten Şahin, "Gaziantep Kitapla Buluşuyor" temasıyla fuarın kitapseverlerle dolup taştığını, "İnsan Okur" sloganıyla kitapseverleri, dördüncü kez kitapla buluşturduklarını belirtti.

"Kitap medeniyetimizin kapısıdır" diyen Şahin,  "Biz kitap okumanın, bilginin ve araştırmanın gücüne inandık. 'Gaziantep Kitap ve Kültür Günleri'nin açılışından sonra da fuarın üzerinden elimizi çekmedik. Fırsat buldukça kitap fuarını gezip, stantları tek tek dolaştık ve yazarlarla ayaküstü sohbet ettik.  Okur severlerin ve yazarların memnun ayrıldığı etkinlikte, kitap okuma alışkanlığın yeni nesle aşılanmasına dönük amacına ulaştığına inanıyoruz."dedi.

Şahin,  5'inci "Gaziantep Kitap ve Kültür Günleri"ne yönelik çalışmalara da şimdiden başladıklarını da sözlerine ekledi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir