• DOLAR 32.54
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2442.394
  • ...
Diyarbakır`ın HÜDA PAR`dan ilk kadın milletvekili aday adayı belli oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Diyarbakır İl Kadın Kolları Başkanı Sema Yarar'ın milletvekilliği aday adaylığı için verdiği başvuru dilekçesi, Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Nurcan Tanrıkulu tarafından işleme alındı.

Konuyla ilgili kısa bir değerlendirmede bulunan Yarar, toplumun yarısını oluşturan kadınların da siyasette aktif rol alması gerektiğine inandığını söyledi.

HÜDA PAR'dan milletvekili aday adayı olmanın kendisine gurur verdiğini söyleyen Yarar, "27. Dönem Milletvekili Aday Adaylığı için müracaatımı yaptım. 'Doğrusu HÜDA PAR' sloganı ve 'Önce İnsan, Öncelik Adalet' temasıyla 24 Haziran 2018 Genel Seçimleri'ne hazırlanan partimizden milletvekili aday adayı olmak benim için gurur vericidir." dedi.

Yarar sözlerini şöyle sürdürdü: "Beş yılı aşkın bir süredir Türkiye siyasi arenasında varlık gösteren partimizin gerek iç gerekse dış meselelerle alakalı yaklaşım ve öngörülerinin nerede ise tamamı gerçekleşmiş bulunmaktadır. Bu da partimiz HÜDA PAR'ın gerek bölge, gerek ülke ve gerekse de ümmet sorunlarının çözümünde doğru bir adres haline gelmesine vesile olmaktadır. Muhalefet ederken dahi yaralayıcı ve incitici bir üslup kullanmayı reddettiğimizden insanı önceleyen, adalet temelli bir siyaset yapıyoruz. Bu vesileyle yapılacak seçimlerin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." şeklinde konuştu. (Ramazan Casuk-İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir