• DOLAR 32.589
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2459.246
  • ...
Siirt`te silah ve mühimmat ele geçirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Eruh ilçesi kırsalında PKK'ye yönelik operasyonda silah ve mühimmat ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, "Siirt İl Jandarma Komutanlığı ve 3. Komando Tugay Komutanlığınca başlatılan 'Şehit Jandarma Teğmen Mustafa Yazgan 2018-20 Operasyonu' kapsamında, Eruh Payamlı köyü kırsalında tespit edilen bir grup bölücü terör örgütü mensubu terörist, atak taarruz helikopterleriyle yoğun ateş altına alınarak gri listede arama kaydı bulunan bir terörist ölü, hakkında 'kırmızı bülten'le arama kaydı bulunan bir teröristse sağ olarak etkisiz hale getirildi." denildi.

Çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiğinin kaydedildiği açıklamada, "Etkisiz hale getirilen bölücü terör örgütü mensuplarıyla birlikte 2 adet kaleşnikof piyade tüfeği, bu tüfeklere ait çok sayıda şarjör, çok miktarda fişek, el bombaları, mayın, EYP yapımında kullanılan malzemeler, el dürbünleri, sırt çantaları, insansız hava araçlarından gizlenmek için kullanılan şemsiyeler ile çok miktarda yaşamsal malzeme ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir." ifadelerini kullandı.

Operasyonların devam edeceği ifade edildi. (Murat Orhan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir