• DOLAR 32.606
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2411.447
  • ...
EKPSS kura başvuruları başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) kura usulüyle yerleştirmeler hakkında açıklama yapıldı.

Açıklamada, "7 Şubat 2014 tarihli ve 28906 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik uyarınca kura usulüyle yapılacak yerleştirmeler için adaylardan başvuru alınacaktır. Kuraya; ilkokul/ortaokul/ilköğretim ile özel eğitim iş uygulama merkezi veya okulu mezunu olan veya EKPSS'nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabileceklerdir. Bu adaylar sınava girmeyecek, sadece kuraya katılmak için başvuru yapacaklardır." denildi.

Başvurular 16 Mayıs'ta sona erecek

Kuraya  katılmak için başvuru yapacak adayların başvuru işlemlerinin saat 13.30 itibariyle başladığının bildirildiği açıklamada, şu ifadeler kaydedildi:

"Başvurular, 16 Mayıs 2018 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir. Başvurular, bireysel olarak internet veya başvuru merkezleri aracılığıyla alınacaktır. EKPSS kura engel bilgisi bulunmayan  ve  başvurusunu bir başvuru merkezi aracılığıyla yapacak olan adayların, başvuru yapmak için ÖSYM başvuru merkezlerine gelmeden önce bulunduğu adres ilindeki (varsa adres ilçesinde) Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı il müdürlüğünden başvuru yapacağı engel grubunu belirtir onaylı 'ön kabul ve taahhüt beyanı' belgesini edinmek zorundadır."

Yüzde 40 ve üzeri engeli olanlar başvurabilecek

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun en az yüzde 40 ve üzerinde engelli olanların başvuruda bulunabileceklerinin aktarıldığı açıklamada, "Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu) Öğrenim Belgesi'ne sahip olanlar, 2018-Kura'ya başvurabileceklerdir. 2018-EKPSS'ye başvurusunu tamamlayan adaylar (sınava girmeseler de), 2018-Kura'ya başvuramayacaklardır." ifadelerine yer verildi. (Hamza Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir