• DOLAR 32.56
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2437.989
  • ...
Alman Şair: israil İçin Söylediklerimin Arkasındayım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Alman romancı ve şair Günter Grass, `Söylenmek zorunda olan` başlıklı şiirinin yayımlanmasından sonra medya tarafından adeta bir düğmeye basılarak kendisine karşı bir kampanya başlatıldığını söyledi. Alman birinci resmi televizyon kanalı ARD`nin `tagesthemen` isimli haber programına konuşan Nobel Edebiyat ödüllü Grass, kendisine karşı yöneltilen eleştirilerin hiçbirinde şiirinde dile getirdiği gerçeklere karşı deliller göstererek karşı tezlerini ortaya koymadıklarını belirtti.

Şiirinin yayımlanmasından sonra kamuoyundan gelen reaksiyonlara değinen Grass, kendisine gönderilen yüzlerce e-mailde eleştirilerinin yerinde olduğunun ifade edildiğini bildirdi. Kendisinin antisemit olarak nitelenmesini çok saçma bulduğunu belirten Grass, İsrail hakkında ilk defa bu kadar geniş boyutlu yazdığını, fakat öncelikle Almanya`yı eleştirdiğini, zira başkalarının evinin önünden önce kendi evinin önünü süpürmek gerektiği düşüncesini taşıdığını kaydetti.

Televizyona verdiği demeçte İsrail`in nükleer politikasını yeniden eleştiren Grass, İsrail`in uzun bir süreden beri hiçbir kontrole tabi tutulmayan nükleer bir güce sahip olduğunu vurguladı. Grass, İsrail`in İran`a saldırı tehditleri yapmasının, 60 yıldan beri Avrupa`nın takip ettiği barışı garanti eden diplomatik tavrını tehlikeye soktuğunu, kendisinin de bir yazar olarak buna karşı uyarmak mecburiyetinde olduğunu söyledi.
 

dünyabülteni

Bu haberler de ilginizi çekebilir