• DOLAR 32.56
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2441.129
  • ...
​Gazze Şeridi`ndeki bombalı saldırıların sırrı çözüldü ​
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin İçişleri Bakanlığı sözcüsü İyad El-Bezm, dün akşam (28 Nisan Cumartesi) Gazze kentinde düzenlediği basın toplantısında, El-Hamdallah'ın konvoyuna düzenlenen saldırının soruşturmasıyla Ebu Naim'i hedef alan suikast girişiminin soruşturmasının çakıştığını, her iki saldırıyı da gerçekleştirenlerin aynı kişiler olduğunun ortaya çıktığını açıkladı.

El-Bezm, güvenlik güçlerinin suikast girişimini çözmek için çok çaba sarf ettiğini ve profesyonelce gerçekleştirilen saldırıyı çözmenin vakit aldığını ifade etti.

Rami El-Hamdallah'ın konvoyunu hedef alan bombalı saldırıda kullanılan patlayıcıların Filistin Başbakanı'nın ziyaretinden sekiz gün önce yerleştirildiğini ve ziyaretten üç gün önce de uzaktan kumandayla patlatma düzeneğinin kurulduğunu belirten El-Bezm, kendilerinin ise sürpriz ziyaretten sadece 48 saat öncesinde haberdar olduklarını açıkladı.

El-Bezm, bu durumun saldırıyı planlayanların ziyaretten çok önceden haberleri olduğunu gösterdiğini söyledi.

Filistin Yönetimi Genel İstihbarat Başkanı Macid Ferec'in ziyaret sırasında her zamanki gibi kendi makam aracına binmek yerine El-Hamdallah'ın aracına bindiğine dikkat çeken El-Bezm, Filistin Başbakanı'nın aracı bombanın bulunduğu bölgeden uzaklaşıp güvenli bir mesafeye ulaşınca bombanın patlatıldığını ifade etti.

El-Bezm, El-Hamdallah'ın konvoyuna ve Ebu Naim'e düzenlenen saldırıları planlayan ve gerçekleştirenlerin daha önce de Gazze Şeridi'nde ve Sina Yarımadası'nda "tekfirci cihat grupları" adı altında terör eylemleri gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Söz konusu grupları yönlendiren Ebu Hamza El-Ensari isimli kişinin gerçekte Batı Yaka'da yaşayan Ahmed Fevzi Said Savafita olduğunu açıklayan El-Bezm, bu kişinin de istihbarat subayı Haydar Kemal Hammade ve General Baha Ba'luşe gözetiminde Ramallah istihbaratı için çalıştığını ifade etti.


 


 


 


 

 

  Devamını oku at 
https://turkish.palinfo.com/9603
@Copyright Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir