• DOLAR 35.443
  • EURO 36.354
  • ALTIN 3063.15
  • ...
"Performans taslağı geri çekilmeli şiddet önlenmeli ve mülakattan vazgeçilmelidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, performans değerlendirme taslağının, mülakatın ve eğitimciye yönelik şiddetin eğitim camiasının gündemini meşgul ettiğini ifade ederek, Performans taslağının geri çekilmesi, şiddetin önlenmesi ve mülakattan vazgeçilmesi gerektiğini söyledi. 

Sendika binasında basın açıklaması yapan Coşkun, eğitim camiasındaki sıkıntılara dikkat çekerek, "Öğretmen performans değerlendirme taslağı bir an evvel öğretmenler odasının gündeminden çıkarılmalı, eğitimciye yönelik şiddete kalıcı tedbirler alınmalı, vicdanları yaralayan mülakatla atamadan vazgeçilmelidir" dedi.

Öğretmenin kimliğini değersizleştiren uygulamalardan vazgeçilmesi çağrısında bulunan Coşkun, farklı istihdam modelleri ve mülakatla atama yönteminden de vazgeçilmesi gerektiğini ifade etti.

Öğretmenler arasında kadrolu-sözleşmeli şeklinde ortaya çıkan ayrımın kurum içi çalışma barışını bozduğunu söyleyen Coşkun, "Bu durum öğretmenlerin verimliliğini düşürmekte; aynı niteliklere sahip ve aynı görevi yapan insanlar arasında bir nevi kast sistemi oluşturmaktadır. Sözleşmeli olarak istihdam edilenler kadrolu olanların sahip olduğu özlük haklarına sahip olmadıklarından, hak kayıpları ve mağduriyetler pek çok davaya neden olmanın yanında Bakanlığa olan güveni de azaltmaktadır. Sayı arttıkça, farklı istihdamdan kaynaklı sorunlar da artacaktır. Yer değişikliği başta olmak üzere, kadrolu öğretmenlerin sahip oldukları hakların tanınmaması, Bakanlığı yoğun bir dava sürecinin içine çekmektedir. Bakanlık, sözleşmeli öğretmenlik uygulamasından vazgeçilmeli, atamaları kadrolu olarak yapmalıdır. Mülakat uygulaması yerine hakkaniyetli, ehliyet ve liyakat ölçülerine göre bir istihdam modeli hayata geçirilmelidir." ifadelerini kullandı.

"Bakanlık, şiddet olaylarına karşı kalıcı önlemler almalı"

Eğitimin her kademesinde artarak devam eden şiddet olaylarının, eğitimi merkeze alarak toplum yapımızı yeni baştan ve her açıdan gözden geçirmeyi zorunlu kıldığının altını çizen Coşkun, "Her defasında son olmasını temenni ettiğimiz ama giderek artan ve sıradanlaşan şiddet olaylarının, çocuklarımıza insan sevgisi, güzel ahlak ve erdemlere yönelik değerler kazandıracağımız eğitim kurumlarında yaşanıyor olması esef ve ibret vericidir. Şiddetin tasvip edilecek hiçbir yanı yoktur. Sorun, günübirlik tedbirlerle geçiştirilemeyecek kadar ciddidir. Bakanlık, bu tür olaylara karşı kalıcı önlemler almalı, çalışanlarına sahip çıkmalı, onları korumalıdır." şeklinde konuştu.

İmza kampanyasında son haftaya girildi

Performans değerlendirme taslağının geri çekilmesi, eğitimciye şiddete yasal düzenleme yapılması talebiyle başlattıkları imza kampanyasının 1 Mayıs'a kadar devam edeceğini sözlerine ekleyen Coşkun, performans değerlendirme taslağının, eğitimciye şiddetin ve mülakat konusunun öğretmenler odasının gündeminden çıkarılması çağrısında bulunarak sözlerini tamamladı. (Hüseyin Sayhar-İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir