• DOLAR 32.589
  • EURO 34.858
  • ALTIN 2507.951
  • ...
Akdamar adasına tatlı su götürme projesinin ihalesi yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Proje kapsamında Artos dağlarından çıkan kaynak suyu Ada ile buluşturulacak. Yüzyıllardır tarihi ve turistik önemini koruyan Akdamar Adası ilk kez bu proje ile tatlı suya kavuşacak.

VASKİ Genel Müdür Yardımcısı Emrah Çayırlı Başkanlığında VASKİ Toplantı Salonunda Akdamar Adasına tatlı su hattı çekilmesi ile ilgili ihale gerçekleştirildi.

Maliyetinin yaklaşık 5 milyon 350 bin TL olarak tespit edilen projenin ihalesine 5 firma teklif verdi. Verilen tekliflerin ihale komisyonunca incelenip dosyaların tetkikinden sonra, ihaleyi alan firmanın açıklanacağı bildirildi.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'nun girişimleri sonucu proje kapsamında VASKİ tarafından yürütülecek proje ile toplam olarak Gevaş Artos Dağı eteklerinden 27 kilometrelik bir su hattı çekilecek. Akadamar Adasına ise Van gölünün altından 3.8 kilometrelik bir hat çekilerek ada suyla buluşturulacak. Bu proje ile ayrıca Adada ekolojik dengenin korunacağı, adada bulunan badem ağaçlarının kurumasının engelleneceği kaydedildi. Bu proje ile Adanın yanı sıra sahilde ki villalar, Dokuzağaç Mahallesi, Jandarma Komutanlığı ve güzergâhtaki yerleşim yerleri de içme suyuna kavuşturulacak.

Projenin yaklaşık maliyetinin 4.5 milyon olduğu, ihalenin sonuçlanması ve gereken yasal süreçlerin tamamlanmasıyla ilk kazmanın vurulacağı ve Van için tarihi bir projenin daha hayata geçeceği bildirildi.(İLKHA)

 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir