• DOLAR 32.409
  • EURO 34.644
  • ALTIN 2394.289
  • ...
Mardin'de "Milliyet Fikri ve Kürt Meselesi" Sempozyumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin Artuklu Üniversitesi, Risale Akademi ve Akademik Araştırmalar Vakfı (AKAV), "Milliyet Fikri ve Kürt Meselesi" başlıklı münazarat sempozyumu düzenliyor.

 

Mardin'de 98.0 frekansında yayın yapan Cemre FM'de bir programa katılan Mardinli İşadamı Mehmet Emin Değer konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Değer, daha önce Ankara Kızılcahamam'da benzeri düzenlenen sempozyumun Türkiye'de ilk kez bir devlet üniversitesinde gerçekleştirildiğini kaydetti.

 

Sempozyumun Mardin'de düzenleniyor olmasının Mardin'in tarihsel ve kültürel kimliği açısından da anlam ifade ettiğini belirten Emin Değer, Ankara'da gerçekleştirilen sempozyuma katılmış ve orada sunulan tebliğlerin Bediüzzaman Said-i Nursi'nin gerçek hüviyetini gösterdiğine şahit olduğunu söyledi. Sempozyumun bitiminde Risale Akademi ve kısa adı AKAV olan Akademik Araştırmalar Vakfı'nın yöneticilerine aynı sempozyumun Mardin'de düzenlenmesi teklifinde bulunduğunu ifade eden Değer, "Sempozyumun Mardin'de düzenleniyor olması Türkiye'nin doğusuna da batısına da güzel mesajların verilmesine vesile olacağına inanıyorum. Bediüzzaman Said-i Nursi'nin gerçek felsefesinin, Türkiye'deki Türklere de, Kürtlere de bir arada barış içerisinde yaşamaya yettiğine inanıyorum. Bediüzzaman Said-i Nursi, 1900'lü yıllarda 'Kürtlerin reçetesi anlamına gelen "Reçetet-ül Ekrat' 'Münazarat' adlı eseri de sempozyum'un ana konusunu oluşturacaktır" dedi.

 

Sempozyuma Türkiye'nin değişik illerinde yaşayan ve halen hayatta olan Bediüzzaman Said-i Nursi'nin talebelerinin yanı sıra çeşitli alanlarda üstadın felsefesini tahlil etmiş olan akademisyenlerin de katılacağına vurgulayan Değer, "Kürtler, Türklerin Anadolu'ya ayak bastığı tarihten itibaren bugüne kadar atılan her tarihi adımda Türk kardeşleri ile birlikte hareket etmişlerdir. Bediüzzaman Said-i Nursi'nin müjdesi ve benim de inancım odur ki, gelecek bu coğrafyanın insanlarının asrı olacaktır. Kürtler, Araplar, Türkler parlak bir geleceğe birlikte imza atacaklar. Bundan dolayı, Bediüzzaman Said-i Nursi'nin hizmetindeki yakın talebeleri ve seçkin bir akademik kadronun hazır bulunacağı sempozyuma bütün bölge halkı ve Mardinli hemşerilerimin katılarak sunulacak tebliğlerden yararlanmalarını istiyorum. Ben inanıyorum ki, bu sempozyum birtakım güzelliklerin başlamasına vesile olacaktır." şeklinde konuştu. (Mehmet Arasan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir