• DOLAR 32.576
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2459.945
  • ...
Güvercin festivali trafik çilesi ve yemek israfına dönüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin merkez Artuklu ilçesinde düzenlenen "Güvercin Festivali", bir kez daha kentin trafik sorununu gözler önüne sererken, festivalde dağıtılan etli pilavın büyük kısmı çöpe atıldığı görüldü.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından 'Yukarı Mardin' diye tabir edilen Birinci Cadde üzerindeki eski Cumhuriyet Meydanı'nda ve şu an ki otopark olarak kullanılan alanda "Güvercin Festivali" düzenlendi.

Festivale, Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman, TBMM idare Amiri Ceyda Bölünmez Çankırı, Milletvekili Orhan Miroğlu, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, kurum müdürleri, daire başkanları ve bazı vatandaşlar katıldı.

Festivalde; Büyükşehir Belediyesi Konservatuar Mazruna Gösteri Topluluğu'nun oyun gösterisinin ardından konuşmalara geçildi.

Vali Yaman, festivalde yaptığı konuşmada, Mardin'in artık güven ve huzur şehri olduğunu ifade ederek, "Bundan yaklaşık bir buçuk yıl önce bu sokaklar ve caddeler de kimse yoktu. Mardin'de kimse yoktu. Esnaf ve turizmcimizin yüzü gülmüyordu. Gördüğünüz gibi şu son günlerde turist sayımızda yüzde 300 üzerin de bir artış var. Otellerimiz tamamen dolu. Esnafımızın yüzü gülüyor. Türkiye'de artık herkes Mardin'i görmek istiyor. Mardin yüzyıllardır barış şehriydi. Bildiğiniz gibi bu az bir süre kesintiye uğramıştı. Ama sabrettiniz ve hep beraber mücadele ettik. Mardin tekrar barış ve huzur şehri oldu. Bundan dolayı siz Mardinlilere teşekkür ediyorum." dedi.

TBMM İdare Amiri Çankırı, "Mardin geçtiğimiz haftalarda birçok festivale ev sahipliği yaptı. Şehrimiz zaten böyleydi. Dinlerin, dillerin beraber ve kardeşçe yaşadığı güzel bir şehrimiz. Bir süre bu kardeşliğimizin arasına nifak tohumları ekmeye çalıştılar ama başaramadılar. Bizim birlik ve beraberliğimiz daim oldu." diye konuştu.  

Milletvekili Miroğlu ise festivale emeği geçenlere teşekkür ederek, "Bu festivale katkısı olanların hepsini gönülden tebrik ediyorum. Bugün Arapça, Türkçe, Kürtçe ve başka dillerde türkülerimizi haykıracağız. Güvercinlerimizi uçuracağız ve Mardin'i Ortadoğu'nun sembolü tıpkı Kudüs gibi yüzyıllarca barışın, semavi dinlerin sembolü olmuş bir şehir olduğunu dosta, düşmana herkese göstereceğiz." diye belirtti.

Konuşmalarında ardından protokol üyeleri ile vatandaşla hep birlikte havaya güvercin bıraktı.

Yaman, daha sonra protokol üyeleri ile birlikte vatandaşlara pilav dağıttı.

Metrelerce araç kuyruğuna ambulanslar da takıldı  

Festival bunlar yaşanırken, Birinci Cadde'de trafik durma noktasına geldi. Metrelerce araç kuyrugu oluştu, ambulanslar ilerlemekte güçlük çekti. Saatlerce trafik ilerlemediğini gören birçok sürücü, kontak kapatırken, bazı sürücüler ise araçlarını terk edip yaya olarak işlerini görmeye gittiler.

Duruma tepki gösteren sürücüler, şu ifadeleri kullandılar: "Yaklaşık yarım saattir bekliyorum, trafik bir santim bile ilerlemiyor. Şu an gördüğünüz gibi arkada ambulans siren çalışıyor ama yine de trafik ilerlemiyor. Eğer gideceği hasta acil ise Allah korusun ölür. Buna bir çözüm bulmaları gerekiyor. Şu an böyle bir sıkıntı var, bekliyoruz."

"Festival adı altında büyük israflar yapılıyor"

Vatandaşlar ve ambulanslar saatlerce araç kuyruğunda beklerken, festival alanındakiler ise halay çekerek eğlendikleri ve pilav israfı yapıldığı görüldü. Festival alanındaki vatandaşlara dağıtılan etli pilavın büyük bir bölümü masalarda kalınca belediye personeli tarafından çöp poşetlerine boşaltıldığı gözlemlendi.

Pilavın çok fazla yapıldığını ve buradakilerin aç güzlüğü nedeniyle pilavın israf edildiğini kaydeden vatandaşlar, festivalde israfın had safhada olduğunu savundular. 

Festival adı altında büyük israfların yapıldığını belirten vatandaşlar, bunun önüne geçilmesini talep etti. (M. Salih Keskin - İLKHA)



























Bu haberler de ilginizi çekebilir