• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
DTSO seçimleri yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), 4 adayla başkanlık seçimi için İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi Ali Ağaoğlu Kampüsünde sandık başına gidildi. Saat 09.00-17.00 arasında gerçekleşen seçim sonuçları açıklandı.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası başkanlık seçimlerine Kırmızı liste, Sarı liste, Yeşil liste ve Beyaz liste katıldı.  Kırmızı liste 'den Mehmet Kaya, Yeşil listeden Mehmet Kaya, Sarı listede Abdulkadir Karavil ve Beyaz listeden adaylar yarıştı.  

16 grup 48 meclis üyesi DTSO seçimlerinde 16 grupta oy kullanıldı. Her grupta 3 kişinin seçileceği seçimlerde, toplam 48 kişi DTSO meclisini oluşturacak, DTSO meclisi de kendi içinde yönetimi, yönetim de kendi içinde oda başkanını seçecek.

Yapılan seçimlere 7 bine yakın seçmen sayıdaki DTSO seçmeni oy kullanabilecek bir konumda bulunuyor. Seçimlerde, odaya borcu olan yaklaşık 5 bin kişi ise seçimlere katılıp oy kullanamadı.  Öte yandan son iki yıl içerisinde kurulan 3 bine yakın şirket de mevzuat gereği kuruluşundan itibaren iki yıllını dolduramadığı gerekçesiyle oy kullanamadı.

Yapılan seçimlerde 16 gruptan da Yeşil Listenin birinci geldiği belirtildi. Kesin sonuçlar daha sonra açıklanacak.  (Emrah Deniz-İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir