• DOLAR 32.564
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2444.413
  • ...
Kumaş Fabrikasında Yangın
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziosmanpaşa`da Erol ve Uğur Tezman kardeşlere ait Vateks kumaş fabrikasında, saat 17.00 sıralarında yangın çıktı. Makineden çıkan kıvılcım ile elyafların tutuşması sonucu başladığı tahmin edilen yangın kısa sürede büyüdü. Yangın mahalline başta Alibeyköy, Gazi, Sultangazi, Bayrampaşa, Şişli, Bağcılar ve Fatih itfaiye gruplarıyla birlikte 7 ayrı itfaiye grubu sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına almak için büyük çaba sarf etti. Uzun süre kontrol altına alınamayan yangında sık sık ufak çapta patlamalar meydana gelirken, alevler ve dumanlar gökyüzünü kapladı. Yaklaşık bir saat süren çalışmaların ardından alevler söndürülürken, yangın sonrası fabrika kullanılamaz hale geldi.

Yangının hemen ardından olay yerine gelen fabrikanın ortaklarından Uğur Tezman, yangınla ilgili açıklamada bulundu. Tezman, ``Elyaf sıkışmasından mütevelli çıkan bir yangın. Alevler üst kata sıçradı; dolayısıyla elyafların tutuşması ile yangın büyüdü. İtfaiye ekipleri, sağ olsunlar kısa sürede müdahale ettiler. Yangın kontrol altına alındı soğutma çalışması yapılıyor. Bundan sonra oturup yangının neden çıktığına bakacağız. Ona göre gerekli işlemler yapılacak. Yangın sırasında içerde vardiyadaki işçiler vardı. Hepsi yangın anında dışarı çıkarıldı. En önemlisi şuanda can kaybının olmamasıdır. Bu çok sevindirici bir durum. Onun dışında yapacak bir şey yok`` dedi.


Toplamda 150 işçi çalıştığını belirten Uğur Tezman, ``Şuan maddi hasarın boyutunu bilmiyoruz, maddi hasarla ilgili bir şey söyleme şansım yok. Yangının çıktığı yer 5 bin küsür metre civarındadır. Ama yangın her bölümde olmadığı için yanan bölge ne kadar alanı kapsıyor onu da ilerleyen zamanda bakacağız. İş yerimizi ve bütün işçilerimiz sigortalı, bu konuda hiçbir sıkıntı yok. 60 yıllık sanayi kuruluşuyuz. Olması gereken bütün yasal prosedürler var`` dedi.


Yangın anında içerde olan işçilerden biri ise, ``Temizlik bezi üreten makinemizin elyafı tutuşturması ile başladı. O an birkaç kişi müdahale etmeye çalıştı ama yeterli olmadı. Yangın anında içeride 10 fazla kişi vardı ancak herkes dışarı çıkmayı başardı`` dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir