• DOLAR 32.57
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2450.465
  • ...
Şanlıurfa Mewlid etkinliğine hazırlanıyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü tarafından Şanlıurfa GAP Arena (Şehir Stadyumu) miting alanında "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" temasıyla düzenlenecek olan Mevlid etkinliği için yapılan hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.

Devam eden çalışmalar hakkında İLKHA'ya değerlendirmede bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Şanlıurfa İl Koordinatörü İbrahim Halil Güneş, düzenleyecekleri etkinliğe Şanlıurfa halkının ve esnafının büyük bir teveccüh gösterdiklerini söyledi.

Pazar günü düzenleyecekleri etkinlik için kentin sokaklarında, caddelerinde ve işyerlerine davet afişlerinin asarak çalışmalarını devam ettirdiklerini söyleyen Güneş, "Çalışmalarımız kapsamında Peygamber Efendimizin yaşına atfen, 'Hazreti Peygamberden Dersler' adıyla çıkardığımız 63 Hadis-i Şerif kitabını halkımıza hediye olarak dağıtıp etkinliğe davet ediyoruz. Bunun yanında esnafların işyerine cam afişlerimiz, el ilanlarımız vb. tanıtım araçları ile halkın etkinlikten haberdar olmasını sağlıyoruz. Esnaflara gidip cam afişlerimizi dağıtırken, birçok cadde ve sokakta mahalle esnafımız özellikle kendi çabalarıyla astıkları davet brandaları çalışmalarda bizi de heyecanlandırıyor ve azmimizin artmasına sebep oluyor." dedi.  

Yapılan hazırlıklarda halktan yoğun bir ilgi geldiğini ifade eden Güneş, "Halkımızın bu yoğun ilgisinin Peygamber Efendimizi anlama noktasına ne kadar da ihtiyacımızın olduğunu bize gösteriyor. Peygamber Efendimizi anlama noktasında, onun sünnetini yaşama noktasında haklımızın ne kadar buna ihtiyaç duyduğunu bize göstermektedir. Biz farklılığımızı bir kenara bırakarak, ortak paydamız olan aziz İslam'ı hâkim kılma ve bunun için mutlak önderimiz olan Peygamber Efendimizi tanımayı ve onu tanıtmayı şiar edindiğimiz bu çalışmalarımızda bizleri yalnız bırakmayan halkımıza teşekkürlerimi sunuyorum." şeklinde konuştu.

Pazar günü Şanlıurfa GAP Arena (Şehir Stadyumu) miting alanında "Hazreti Peygamberi Anlama ve Sünnetini Yaşama" temasıyla düzenlenecek olan etkinliğe katılacaklarını ifade eden Şanlıurfa esnafı, bu gibi etkinliklerin toplumun manevi eksikliği doldurduğunu söylediler.

"Toplum bu gibi etkinliklerin farkındalığını yaşıyor"

Bu etkinliklerin Şanlıurfa'da 2007 yılından bu yana yapıldığın ifade eden esnaf Ahmet Gül, "Toplum bu gibi etkinliklerin farkındalığını yaşıyor. Bu gibi etniklilerin topluma manevi olarak faydaları olmuştur. Birçok insana büyük katılımların olduğu bu mitinglerde Peygamber efendimizin örnek hayatlarını öğreniyorlar. Her yıl peygamber efendimizin farklı bir yönü anlatılması toplumda farkındalığı oluşturuyor." dedi.

"Peygamber Efendimizin anılması kaybolan manevi ortamın yeniden tesis edilmesine vesile olacaktır"

Toplumun büyük bir manevi boşluğun içerisinde olduğunu söyleyen Gül, "Bu gibi etkinliklerin topluma manevi olarak yararı vardır. Getirilen salavatların, Peygamber Efendimizin anılması, siyer sınavlarının yapılması, toplumda kaybolan manevi ortamın yeniden tesis edilmesine vesile olacaktır. Çünkü toplum büyük bir manevi boşluğun içerisindedir. Eğer ki biz bu manevi boşluğu Peygamber Efendimizin hayatıyla doldurursak ne mutlu bize. Ben bu etkinliklerin yapılmasına seviniyorum. Biz bu etkinliğe katılacağız. Ve maddi ve manevi desteğimizi vermeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Düzenlenen bu etkinliklerin her sene düzenli olarak devem etmesi gerektiğini ifade eden Ömer Diş, şöyle konuştu: "Bu gibi etkinlikler her yıl bu mevsimde Şanlıurfa'da yapılıyordu fakat fazla devam etmedi. Şu anda bu etkinliği yapan platform Şanlıurfa'da her yıl bu etkinliği yapmaktadır. Bu gibi etkinliklerin insanlara faydası çoktur. İnşallah bütün halkımız bu etkinliğe katılır."

"Peygamber Efendimizin hayatı bizim için bir örnektir"

Hazreti Peygamberin hayatının tüm Müslümanlar için bir örnek olduğunu söyleyen Halil Çiçek, "Düzenlenen bu gibi etkinlikler Peygamber Efendimizi tanıma ve onun sünnetini yaşama yönünden güzel bir etkinliktir. Peygamber Efendimizin hayatı bizim için bir örnektir. Peygamber Efendimizin ümmeti olmamız hasebiyle onun sünnetini yaşama ve yaşatma adına elimizden geleni yapmamız lazım." şeklinde konuştu.

Pazar günü düzenlenecek olan etkinliğe katılım göstereceklerini ifade eden Turan Kılsağ ve Şefik Gülap, bu etkinliklerin Peygamber Efendimizi tanıma yönünden güzel bir etkinlik olduğunu söylediler. (Hüseyin Sayhar-İLKHA)


































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir