• DOLAR 32.555
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2443.801
  • ...
Bu alanda Mescid Yapacak Yer Yokmuş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mersin Üniversitesi`nde (MEÜ) namaz kılınacak bir mescidin bulunmaması sıkıntılara sebep oluyor. Öğrencilerin dilekçe ile mescid isteğine yaklaşık 350 bin metrekarelik alanı bulunan kampusta fiziksel imkansızlığın bahane edilmesi tepki görüyor. Memur-Sen ve Eğitim Birsen Mersin Şube Başkanı Atilla Olçum, çok geniş bir mekanı bulunan Mersin Üniversitesi`nden böyle bir cevap verilmesinin kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Mersin`de rektörlüğe verdikleri dilekçelerle ibadetlerini yapabilmek için mescid isteyen öğrencilere, üniversite yönetimi olumsuz cevap verdi. Son olarak Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Nurullah Karaoğulları da mescid açılması için rektörlüğe dilekçe ile başvuruda bulundu. Ancak Karaoğulları`na Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özdemir tarafından üniversitenin Yenişehir Kampusunda fiziksel imkanların yetersiz olduğu, fiziksel olanakların elverişli olması durumunda söz konuşu ihtiyacın giderilebileceği bir alan tahsis edileceği bildirildi. Üniversiteden böyle bir cevap verilmesi ise tepkilere neden oldu.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Mersin Şube Başkanı Atilla Olçum, yıllardır bu konu ile ilgili bir uğraşılarının bulunduğunun ancak Mersin Üniversitesi`nin yapısının, yönetiminin şehirle kavgalı, şehirle barışık bir yapısı olmaması nedeniyle her zaman öteki gibi görüldüklerini kaydetti.

Hiçbir zaman inandıkları gibi düşündükleri gibi özgürce burada var olamadıklarına dikkat çeken Olçum, “Gelinen süreçte ise öğrenci kardeşlerimizin bir bir mescid talepleri oldu. Ancak 350 bin metrekarelik mekanı bulunan Mersin Üniversitesi`nde ibadet etmek için yer olmadığı gibi bir cevap verildi. Bu kabul edilebilir bir şey değil” şeklinde konuştu.

Olçum, şöyle devam etti: “Mersin Üniversitesi`nin şehri kuşatan bütün inançlara eşit mesafede yaklaşan ve kolaylaştıran bir anlayışı sergilemesi gerekiyor. Bunla ilgili ilerleyen günlerde resmi olarak tekrar müracaatımızı yapacağız. Bundan bir çözüm bulamazsak daha önce yaptığımız gibi Mersin Üniversitesi önünde kitlesel eylem yapacağız. Biz istiyoruz ki Mersin Üniversitesi yönetenler sadece kendilerimi gibi düşünenlere, kendileri gibi inananlara bu yolu açmasın. Bütün inançlara bütün düşüncelere özgür bir ortam sağlasınlar.”

Öte yandan konuyla ilgili görüşmek ve cevap vermesini istediğimiz Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süha Aydın`a ise tüm aramalara rağmen ulaşılamadı.

AKİT

Bu haberler de ilginizi çekebilir