• DOLAR 32.556
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2440.38
  • ...
Türkiye`nin İlk `Kurt Schwabe` Genç Bilimci Ödülü Bingöl`e
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL-Bingöl Üniversitesi`nden yapılan yazılı açıklamada, 1955 yılından beri faaliyette olan Avrupa Korozyon Federasyonu (EuropeanFederation of Corrosion, EFC) tarafından malzemelerin korozyonu alanında uluslararası düzeyde bilime katkı sağlamış 35 yaşından küçük bilim insanları için koyduğu "Kurt Schwabe" ödülüne layık görüldüğü bildirildi.
 
Türkiye Korozyon Derneği Yönetim Kurulu tarafından Türkiye adayı olarak gösterilen Solmaz`ın Türkiye`de bu ödülü alan ilk bilim insanı olduğunun belirtildiği açıklamada, "27 Mart`ta toplanan Federasyonun ortak Yönetim Kurulu ve Bilim ve Teknoloji Danışma Kurulu toplantısında, Ödül Jürisinin tavsiyesi doğrultusunda ödülün Doç. Dr. Ramazan Solmaz` a verilme önerisi kabul edilmiş ve Sayın Dr. Solmaz ödülü kazanan 5. bilim insanı olmuştur. Ödül 9-13 Eylül 2012 tarihlerinde İstanbul`da yapılacak EUROCORR 2012 toplantısı açılış gününde Sayın Doç. Dr. Ramazan Solmaz`a törenle sunulacaktır" denildi.
 
-Kurt Schwabe-
Avrupa Korozyon Federasyonu halen 25 Avrupa ve 3 Avrupa dışından ülkenin korozyonla ilgili 33 derneğin üye olduğu bir kuruluştur. 1955 yılından beri faaliyette olan federasyonun, malzemelerin korozyonu alanında uluslararası düzeyde bilime katkı sağlamış 35 yaşından küçük bilim insanları için koyduğu "Kurt Schwabe" ödülü, 3 yılda bir verilmektedir.
(Furkan Bingöl-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir