• DOLAR 32.472
  • EURO 34.704
  • ALTIN 2436.423
  • ...
BM`den Yemen çağrısı: Sözlerinizi tutun
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, iç savaş yüzünden en az 10 bin kişinin hayatını kaybettiği Yemen'de dünyanın en ağır insani krizinin yaşandığını belirterek Yemenlilere yardım için verilen sözlerin yerine getirilmesini istedi.

Guterres, İsviçre'nin Cenevre kentinde Yemen'e yardım amacıyla düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada "Yemen'in dünyanın en kötü insani krizine sahne olduğuna" işaret ederek konferansa katılan ülkelerin 2 milyar dolardan fazla yardımda bulunma sözü verdiklerini söyledi.

Guterres, "Elbette insani yardım yapılması çok önemli ama bu tek başına yeterli değil. Yardıma muhtaç insanlara ulaşmak olmazsa olmazdır. Bundan dolayı Yemen'in her tarafına kısıtlanmamış erişim sağlamamız gerekiyor." ifadesini kullandı.

Guterres, Yemen'de siyasi çözüm bulunmadan insani krizlerin asla sona ermeyeceği uyarısında bulunarak, ülkede çatışan tarafları bir kez daha uzlaşmaya davet etti. Dünyanın en fakir ülkelerinden Yemen'deki iç savaşta şimdiye kadar en az 10 bin kişi hayatını kaybetti. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir