• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
ABD takviye asker gönderdiği Menbic`te iki üs inşa ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD ordusunun Menbic'in kuzeyindeki Dadat köyünün güneydoğusunda gözlem noktası olarak kullandığı bir alanı genişleterek üsse çevirdiği, bu amaçla bölgeye çok sayıda inşaat malzemesi ve iş makinası yönlendirdiği belirtildi.

Söz konusu üssün, Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesi içindeki Cerablus ilçesi ile Menbic cephe hattını birbirinden ayıran Sacu Çayı'na 8 kilometre uzaklıkta olduğu belirtiliyor.

ABD, diğer üssü, cephe hattına 4 kilometre uzaklıkta inşa ediyor. Nuaymiye isimli bir çiftliğe yerleşen ABD unsurları, alanı üsse çevirmek için çalışma yürütüyor. Tamamlanması halinde Nuaymiye, Fırat Kalkanı unsurlarına en yakın ABD üssü olacak.

Menbic'in kuzeyindeki Cerablus ile batısındaki el Bab'ı TSK-ÖSO'nun kontrol ettiğine dikkat çekilirken, kuzeyde ÖSO ile PKK/YPG'nin mevzileri arasında sadece birkaç yüz metre mesafe olduğu belirtiliyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre Menbic çevresinde çoğu ABD'li 350 koalisyon askeri bulunduğu, koalisyonun Menbic'e takviye olarak asker, top ve diğer teçhizatlar gönderdiği kaydediliyor. YPG/PKK, Halep iline bağlı Menbic ilçesini Ağustos 2016'da ABD'nin desteğiyle IŞİD'ten almıştı. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir