• DOLAR 32.505
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2441.532
  • ...
"7 bin kişi okuma yazma kursunda eğitim görüyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valisi Ahmet Deniz başkanlığında merkez mahalle ve köy muhtarları toplantısı Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya; Vali Deniz'in yanı sıra, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, İl Özel İdare Genel Sekreteri, İl Milli Eğitim Müdürü, İl Sağlık Müdürü, İl Mahalli İdareler Müdürü ile merkez mahalle ve köy muhtarları katıldı.

Vali Ahmet Deniz'in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, mahalle ve köy sorunlarının yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan "Okuryazarlık Seferberliği" kampanyasına ilişkin yürütülen çalışmalar ele alınarak değerlendirildi.

Konuşmasında "Okuryazarlık Seferberliği" kampanyasına değinen Vali Deniz, "Bizim amacımız okuma yazma bilmeyen hiçbir vatandaşımız kalmasın. Okuma yazma bilmeden hayatı idame etmek zordur. Son bir ay içerisinde yürütülen çalışmalar neticesinde 7 bin civarında vatandaşımız okuma yazma kurslarında eğitim görüyor. Vatandaşı kurslara yönlendirmeleri konusunda muhtarlarımızdan özel çaba göstermelerini istiyorum. Bir kişi de olsa kurs açabiliyoruz. Evlerde, okullarda, kamuya ait herhangi bir binada ve STK'larda kurs açma imkânımız var. Hedefimiz ilimizde okuma yazma bilmeyenlerin sayısını en aza indirmektir." diye konuştu.

"Okuma yazma kursuna katılan kadınlara ödül verilecek"

Okuma yazma kursuna katılacak kadınlara çeşitli ödüllerin verileceğini ifade eden Vali Deniz, okuma yazma kurslarına teşviki artırmak amacıyla kurslara katılan tüm kadınları yemek takımıyla ödüllendirileceğini belirtti.

İldeki eğitim altyapısına değinen Vali Deniz, Batman'da 5 bin 50 dersliğin olduğunu, bunlardan 3 bin 500 tanesinin yeni derslikler olduğunu, bu yıl içerisinde 400 dersliğin daha yapımının devam ettiğini, 600 dersliğin de ihale aşamasında olduğunu kaydetti.

"Birkaç ayda tüm yatırımcıların taleplerini karşılayacağız"

Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB) genişletme çalışmalarına ve köylere yönelik yürütülecek altyapı çalışmalarına da değinen Vali Deniz, şöyle konuştu:

"Köylerimizin standartlarını yükseltmek için Özel İdare yatırımlarının planlaması yapıyoruz. Köy yollarına ikinci kat asfaltlama çalışmalarını yürüteceğiz. İlimiz huzurlu ve güvenli bir şehir. Bu sayede turizm, sanayi ve tekstil alanında yatırımcıların talepleri artmaya başladı. OSB'deki kamulaştırma işlemlerini tamamladık. Parselasyon ve altyapı işlemlerine başlıyoruz. Birkaç ay içerisinde yatırım talepleri olan tüm yatırımcıların taleplerini karşılamış olacağız." 

"Şehrin huzurunu bozmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz"

İlin huzuruna sahip çıkmaları konusunda muhtarlara önemli görevler düştüğünü vurgulayan Vali Deniz, "Şehrimizin huzurunu bozmaya çalışan her kim olursa olsun fırsat vermeyeceğiz. Kardeşlik hukukumuza sahip çıkacağız. Çocuklarımıza sahip çıkacağız. Suçlularla mücadelemiz devam ediyor. Uyuşturucu madde kullanımı ve satışıyla ilgili gerekli tedbirleri alıyoruz. Sizler de mahallerimizde ve köylerimizde gerekli tedbirleri almanızı istiyorum." dedi.

Toplantı,  muhtarların talep ve sorunlarının dinlenmesinin ardından sona erdi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir