• DOLAR 32.527
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2488.789
  • ...
Eski istihbarat müdürü gözaltına alındı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - (AA) Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, FETÖ/PDY Hacettepe Teknokent soruşturması kapsamında eski Ankara Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ulusoy Ankara'da yakalandı.

Ulusoy'un FETÖ ile iltisaklı iki şirketin sahibi M.T.E ile irtibatlı olduğu ve soruşturmaları yönlendirdiği suçlamasıyla gözaltına alındığı öğrenildi.

Soruşturma kapsamında dün haklarında gözaltı kararı verilen 25 şüpheliden 18'i Ankara, İstanbul, Kocaeli ve Bursa'da gözaltına alınmıştı.

Ulusoy, 10 Ekim 2015'te Ankara Garı önünde yaşanan bombalı saldırı sonrası açığa alınmış, daha sonra Polis Akademisinde başka bir göreve atanmıştı.

'Usulsüzlüğün boyutu 300 milyon lira"

Hacettepe Teknokent'te usulsüz hisse devri ve FETÖ'nün yurt dışındaki kurumlarına para aktarılarak gerçekleştirilen usulsüzlüğün boyutunun 300 milyon lira olduğu belirlendi. 

MASAK raporlarına göre, Teknokent'e ait Klinik AŞ'nin hisseleri, 12 Mayıs 2014'te, 3 milyon liraya Renkyol Ticaret AŞ'ye satıldı. Bu satıştan 3 gün sonra aynı hisseler, 26 milyon 300 bin liraya başka bir firmaya devredildi.

Soruşturma kapsamında gözaltında bulunan iş adamı Muhammet Tolga E'nin, Hacettepe Teknoket'e kendine yakın kişileri yerleştirerek kadrolaştığı ve aldığı işlerle kurumu zarara uğrattığı öne sürüldü. 

Gözaltında bulunan eski Ankara İstihbarat Şube Müdürü Cihangir Ulusoy'un ise Muhammet Tolga E. hakkındaki soruşturma ve şikayetlerle ilgili emniyette koruma sağladığı iddia edildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir